Italijan proslavio 90. rođendan vozeći bicikl do najvišeg vrha zemlje

Italijan Bepe Kostamanja proslavio je 90. rođendan vozeći bicikl 50 kilometara do najvišeg vrha u severnoj Italiji.
Italijan proslavio 90. rođendan vozeći bicikl do najvišeg vrha zemlje
Foto: Pixabay
Bivši prodavac se peo od Kunea do 2.035 metara visokog Santuario di Sant'Ana di Vinadio tokom proslave svojih deset poslednjih rođendana, prenela je Ansa.
Nekoliko meseci pre proslave prošlogodišnjeg rođendana, slomio je butnu kost, ali se ipak oporavio na vreme da bi postigao podvig.

Kao i svake godine, Kostamanju je pratio sin Silvio i prijatelji spremni da aplaudiraju njegovom podvigu.

  • Goran

    12.08.2024 15:51
    Svaka čast čoveku ... ja bih bio presrećan i 70. da proslavim tako ... ali mislim da ste loše preveli ... u pitanju je crkva na najvećoj visini, a ne najviši vrh. Samo u Dolomitima (rekao bih da je to sever Italije) ima nekoliko prevoja koji su viši. Kažem - prevoja a ne vrhova, ide put preko njih, šta više - vozi se i bicikl tuda, često ... i na Giro d' Italia i na amaterskim trkama. Da navedem samo dva viša preko kojih sam lično prešao - Passo Sella i Passo Giau ... ne bi me čudilo da ih je dekica prepeglao više puta u životu. Inače, najstariji čika koji je ove godine završio Maratona dles Dolomites, veliku rutu (138 km i 4200m elevation gain) je 1951. godište!!! Ljudi su čudo ...
  • bata_sky

    11.08.2024 20:35
    Kapa dole.
  • Duh

    10.08.2024 20:57
    Svaka čast!
    Koji duh u čoveku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti