VIDEO: UEFA promenila himnu Lige šampiona posle 33 godine

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da pored formata takmičenja u Ligi šampiona promeni i himnu.
VIDEO: UEFA promenila himnu Lige šampiona posle 33 godine
Foto: Pixabay
Razlog za promenu himne jeste još jedan korak ka modernijoj eri svetskog fudbala, iako se mnogim navijačima na društvenim mrežama ova nova verzija nije dopala.
Na prvim utakmicama plej-ofa Lige šampiona mogli smo da vidimo čuvenu mušemu i čujemo dobro poznatu himnu, ali u pomalo drugačijem obliku.
 
Posle 33 godine, otkad je zvanično promovisana na početku sezone 1991/1992, himna Lige šampiona je delimično promenjena.
Promene nisu velike, ali su ipak primetne. Stihovi himne, pevani na engleskom, francuskom i nemačkom, službenim jezicima UEFA, ostali su nepromenjeni, ali zato su promenjeni akordi i legendarna melodija, koja je ubrzana u odnosu na originalnu, a dodani su joj i efekti.
 
I na utakmici Crvene zvezde u Norveškoj čulo se ovo novo izdanje himne Lige šampiona. Čuće se i na "Marakani" 28. avgusta, kad se bude igrao revanš meč plej-ofa elitnog takmiečnja protiv Bodo Glimta koji ima prednost od 2:1 iz prve utakmice.
 
  • Marija

    22.08.2024 15:03
    Steta
    Opet je staro i originalno lepse

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti