VIDEO: Spasao dečaka koji je visio sa balona na drugom spratu

Brazilac Felipe David Souza, koji živi u Španiji, spasao je šestogodišnjeg dečaka koji je visio sa balkona na drugom spratu zgrade u gradu Alikante.
Souza, 29-godišnji slikar, spremao se da krene kući u sredu kada je začuo vriske ispred stana u kom je radio i video da se gomila ljudi okupila na ulici ispod.
 
"Video sam dečaka kome je pola tela visilo na spoljašnjem delu terase", rekao je Souza kasnije novinarima.
Šestogodišnje dete delovalo je da se ukočilo od straha sedeći na ogradi balkona, dok mu je jedna noga visila sa spoljašnje strane, prenosi "Gardijan". 
 
Video snimljen na licu mesta prikazuje Souzu kako preskače ogradu svog balkona i kreće se prema dečaku.
 
"Učinio sam to bez razmišljanja", rekao je Brazilac.
Na snimku se vidi kako Souza mirno ide ka detetu, nežno ga hvatajući za majicu dok je dete prebacivao nazad preko ograde, nakon čega su okupljeni na ulici aplaudirali.
 
 
Souza je rekao da su mu zahvalili šokirani roditelji koji tvrde da su zaspali, a da je dete uspelo da otvori prozor i isklizne za nekoliko sekundi.
 
Zvaničnik gradskog veća Alikantea rekao je Souzi da opština planira da oda priznanje njegovoj hrabrosti na ceremoniji dodele nagrada u novembru. 
 
"Rizikovao si svoj život da bi spasao dete", rekao je odbornik Hulio Kalero Souzi opisujući njegovu intervenciju kao "herojski čin nemerljive vrednosti".
  • Feketic

    24.08.2024 10:07
    pa ne znaju ti Brazilci šta je junaštvo i herojstvo. Nije taj slikar znao da treba iz helihoptera da se spusti pa gologlav u salonkama po smetovima snega da prihvati dečaka iz naručja spasioca. Kakav je to heroj koji potpuno sam sve rizikuje da spase dete? Taj brazilski način ni sličan našem srpskom "herojskom" spasavanju. Kod nas se zna red, ima dete da čeka dok predsednik ne stigne da ga lično spase.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti