Spreman plan za objavljivanje vesti o smrti mačka Larija iz Dauning strita

Visoki britanski zvaničnici zaposleni u kabinetu premijera u Dauning stritu 10 tokom prošle godine su napravili komunikacioni plan za objavljivanje vesti o smrti mačka Larija.
Spreman plan za objavljivanje vesti o smrti mačka Larija iz Dauning strita
Foto: Beta/AP
Dokument za mačka Larija je poznat pod kodnim nazivom "Larijevi mostovi", što je dirljiva referenca na kodne nazive detaljnih priprema za javne objave smrti najviših članova kraljevske porodice, prenosi londonski Tajms.
 
Planiranje smrti kraljice Elizabete II bilo je poznato po kodnom imenu Operacija Londonski most, dok se planovi za objavljivanje smrti kralja Čarlsa nazivaju Operacija Most Menaj, po visećem mostu izgrađenom 1826. godine iznad Menajskog moreuza u Velsu.
Poput nekog monarha iz sveta kućnih ljubimaca, Lari je bio dugogodišnji stanovnik Vestminsterske palate, a u Dauning strit je doveden u vreme mandata premijera Dejvida Kamerona i proglašen je tada "nadležnim za miševe".
 
Mačak Lari je ostao u Dauning stritu nakon što su se premijer Kameron i njegova porodica iselili i od tada stalno boravi u premijerskoj rezidenciji iako su brojni britanski premijeri - Tereza Mej, Boris Džonson, Liz Trus i Riši Sunak morali da je napuste.
Neimenovani izvor Tajmsa je potvrdio da je plan "Larijevi mostovi" osmišljen da bi se "svetu objavila njegova smrt".
 
"Osećali smo da se sa ovim pitanjem mora postupati na delikatan način", rekao je izvor londonskog dnevnika.
  • /

    26.08.2024 14:32
    Koliko shvatam Lari je živ, i još ne planira da se uklopi u planove
  • Steva

    25.08.2024 19:33
    Hoće li da ga sahrane uz vojne počasti?
  • milicica

    25.08.2024 15:07
    povracacu
    Besposlen pop i jarice krsti. Svet ide ka propasti. Sahranite ga i tacka jer je obicna macka tj. macak Ne budalite vise a ubijate ljude u ratovima koje nemaju veze sa vasom zemljom i boga se ne bojite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti