Nekoliko sati od početka prodaje karte za koncerte grupe Oasis preprodaju se za čak 6.000 funti

Prodaja karata za turneju grupe Oasis počela je danas, a internet platforme bile su preopterećene zbog velike potražnje.
Nekoliko sati od početka prodaje karte za koncerte grupe Oasis preprodaju se za čak 6.000 funti
Foto: Beta (Darryl Dyck/Canadian press/arhiva)
Poznati bend, predvođen braćom Noelom i Liamom Galagerom, trebalo bi da održi 17 koncerata što će biti njihovi prvi nastupi u poslednjih 15 godina.
 
Više od milion ulaznica je u prodaji, a najjeftinije karte koštaju oko 74 funte.
Neki ljudi koji su pokušavali da kupe karte preko sajtova dobijali su poruke o grešci, dok su mnogi drugi bili obavešteni da su u dugačkom redu.
 
Neki su uspeli da kupe karte putem pretprodajne lutrije u petak. U roku od nekoliko sati, te karte su počele da se nude na internetu za čak 6.000 funti.
Grupa je izdala upozorenje, rekavši da se karte mogu preprodati samo po nominalnoj vrednosti preko ovlašćenih sajtova.
 
Upozorili su da se ne kupuju ulaznice po višim cenama na sajtovima koji nemaju veze sa njihovim promoterom jer bi takve karte mogle biti poništene.
 
Formirana u Mančesteru 1991. godine, grupa Oasis je bila jedna od dominantnih britanskih grupa 1990-ih. 
 
Grupa se razišla 2009. godine, kada je Noel Galager napustio bend nakon svađe u bekstejdžu sa svojim bratom na festivalu u blizini Pariza.
 
Dok braća Galager, koji sada imaju 57 i 51 godinu, od tada nisu nastupali zajedno, obojica redovno izvode pesme Oasis-a na svojim solo svirkama.
 
Najavljujući ponovno okupljanje, bend je rekao da će fanovi iskusiti "iskru i intenzitet" koji se javljaju samo kada se zajedno pojave na bini.
 
Turneja će početi 4. i 5. jula na stadionu Principaliti u Kardifu.
 
Alis Enders, šefica istraživanja u medijskoj konsultantskoj kući Enders Analisis, rekla je da bend može da očekuje veliku zaradu, iako turneja, za sada ograničena na Veliku Britaniju i Irsku, bledi u poređenju sa globalnim zvezdama poput Tejlor Svift.
 
"Strimovanje se zaista ne isplati. Za većinu umetnika danas, jedini način na koji mogu da zarade je da sviraju uživo", rekla je ona.

Teme

oasis
  • Ljuba

    31.08.2024 19:51
    Oasis
    Dok ima ovaca valja ih šišati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti