Muzej u Šangaju otvorio vrata mačkama i njihovim vlasnicima tokom izložbe posvećene starom Egiptu

Šangajski muzej privukao je ovog leta veliki broj posetilaca izložbom posvećenom starom Egiptu.
Muzej u Šangaju otvorio vrata mačkama i njihovim vlasnicima tokom izložbe posvećene starom Egiptu
Foto: Pixabay
Među izloženim predmetima su brojne statue mačaka koja je poštovana kao božanstvo, pa je muzej odlučio da otvori vrata za vlasnike mačaka i njihove ljubimce.
Muzej je dozvolio da subotom uveče do 200 posetilaca može da uvede svoje mačke na izložbu, inspirisan time što je u drevnom Egiptu poštovana boginja Bastet, često prikazivana u mačjem obliku, preneo je Rojters.
Mačkama je tako dozvoljen ulaz na deo izložbe nazvan Tajne Sakare.
 
Egipatski arheološki timovi otkrili su u Sakari hram posvećen mačkama, a pronađene su i brojne mumije i statue mačaka, izjavio je zamenik Šangajskog muzeja Li Feng.
 
"Zato smo u planiranju ovog događaja uzeli za temu mačke, a onda došli na ideju da organizujemo Mjau veče kada je mačkama dozvoljen ulazak", kazao je on.
 
Izložba posvećena Egiptu počela je 19. jula, a trajaće do 17. avgusta sledeće godine.
  • Rizbo

    01.09.2024 23:38
    zasto bi nosio svoju macku u muzej

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti