Kina upozorila studente: Pazite se privlačnih muškaraca i žena, možda su špijuni

Kineska glavna špijunska agencija upozorila je studente koji imaju pristup osetljivim podacima da se paze "privlačnih muškaraca i lepih žena" koji glume da prema njima gaje osećanja.
Kina upozorila studente: Pazite se privlačnih muškaraca i žena, možda su špijuni
Foto: Pixabay
Kinesko ministarstvo državne bezbednosti je na društvenoj mreži WeChat na detaljan način upozorilo kako se na bezbroj načina može izmanipulisati studentima da otkriju važne informacije. Ministarstvo navodi kako je otkriveno da su se strane obaveštajne i špijunske agencije infiltrirale među studente koje ciljano nastoje da pridobiju.
"Iskorišćavaju mladalačku radoznalost i volju za isprobavanjem novih stvari. Privlačni muškarci i lepe žene glume da su obzirni i saosećajni i vode ih u zamku ljubavi s lažnim osećanjima", ističe ministarstvo.
Na udaru su, dodaje ministarstvo, pre svega studenti koji imaju pristup osetljivim, naučnim podacima, a špijuni im prilaze glumeći akademike, zaposlene u istraživačkim institucijama i konsalting kompanijama.
 
"Mame studente visoko plaćenim honorarnim poslovima, navodno za potrebe istraživanja tržišta i u cilju akademske razmene", upozoravaju kineski zvaničnici.
  • /

    06.09.2024 13:33
    /
    @predrag
    revolucija protiv ljudi sa naocarima
  • zztop

    06.09.2024 11:31
    Ovome treba dodati : oni ružni to su prave patriJote ...
  • đuro aerodrom

    06.09.2024 10:36
    Ilija je bio preplašen od OZNE i zato se tako ponašao jer je fasovao Goli Otok pre radnje filma. I sad važi OZNA snajka OZNA upropastili su pola Balkana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti