Drezden ograničio brzinu vozila na mostu zbog šišmiša kog niko nikad nije video

U Drezdenu je postavljeno ograničenje brzine zbog jedne životinjice.
Drezden ograničio brzinu vozila na mostu zbog šišmiša kog niko nikad nije video
Foto: Pixabay
Između aprila i oktobra, na mostu Waldschlößchenbrücke je uveden limit od 30 km/h umesto 50 km/h. Razlog je šišmiš, mali potkovnjak. Leti bi trebalo češće da ide u lov na insekte u niskom letu, spušta se na visinu od samo jednog metra od kolovoza. 
 
Ograničenje brzine daje šišmišu veće šanse da izbegne automobile na Waldschlößchenbrückeu, javlja Radio Dresden. Ekolozi su to tražili, javlja Bild.
Vozači su neretko zbunjeni jer se primenjuje u različitim vremenskim periodima. U aprilu vozači moraju da voze 30 km/h od 19 sati do 7 sati ujutro. U maju i junu od 20 sati do 6 sati ujutro. U avgustu i septembru od 19 sati do 6 ujutro. U oktobru vozači moraju da voze sporije od 18 sati do 7 ujutro. Brzine kontrolišu i dve radarske kamere.
 
Od inauguracije ograničenja brzine u avgustu 2013. već je uhvaćeno 175.830 potencijalnih "neprijatelja" šišmiša, javio je Grad Dresden Bildu.
Naplaćeno je više od šest miliona evra kazni.
 
Sve bi ovo bilo pohvalno, briga za životinje, ograničenje brzine, pa i kamere, da se u međuvremenu nije pojavio ozbiljan problem. Naime, mali potkovnjak nikada nije viđen u blizini mosta. Grad Drezden je 2022. uzalud tražio šišmiše. Šišmiši su pronađeni dalje od mosta, a u tom letećem društvu nije bilo malog potkovnjaka. 
 
Sad se traži ukidanje ograničenja brzine, a posebno su glasni vozači koji su tamo platili kaznu.
  • Podbarac sa Limana

    10.09.2024 08:18
    ni ja nisam video dimnjičara pa plaćam usluge...
  • Mile

    09.09.2024 04:33
    Koliko su ovi dokoni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti