VIDEO Da li nas Google prisluškuje: Tiktoker napravio eksperiment, video postao viralan

Influenser Valerio, poznatiji po profilu "learnwithvalerio" objavio je eksperiment na Instagramu i Tiktoku.
VIDEO Da li nas Google prisluškuje: Tiktoker napravio eksperiment, video postao viralan
Foto: Pixabay
Naime, on je istraživao da li Google sluša korisnike preko mikrofona na mobilnim telefonima, laptopovima i računarima.
 
Na početku snimka je najavio da će pričati o igračkama za pse, ali to nije rekao naglas.
Dok je istraživao ovu temu na mreži, nije pronašao nijedan oglas ili linkove u vezi sa igračkama za pse.
Nakon što je zatvorio sve pretraživače, počeo je da priča sam sa sobom o igračkama za pse, uključujući gde da ih kupi i koju hranu će dobiti za svog nepostojećeg psa.
 
Kada je ponovo otvorio pretraživač i naleteo na stranicu Dejli mejla, bio je iznenađen kada je primetio da su se oglasi za igračke i hranu za pse pojavili na desnoj strani ekrana.
 
  • Branko

    12.09.2024 23:18
    Nista tu nema novo, sve nam je to Snouden lepo i na vreme objasnio. I ne prisluskuje nas Google, nego licno Veliki brat, a Google je samo jedan od alata kojima se sluzi. Ko nece da sluzi, pokusa da se opire ili ne saradjuje, biva eliminisan.
  • ja

    10.09.2024 17:59
    Telefon treba da ima fizicki prekidac ili ručku kojom se kamera i mikrofon zaključavaju. I ne samo telefon, laptop i sve ostalo što može da snima i emituje.
  • Aleksej

    10.09.2024 07:54
    Sustav
    Pa to nije nista novo. Bilo je novo pre 10 godina, kada su se ljudi smejali tome i govorili kako je to teorija urote ;) (teorija zavere) a danas je uobicajena stvar.

    E sada nesto sto danas zovemo teorijom urote (teorija zavere) pa razmislite koliko ce vremena proci pre nego sto i to savsim normalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti