Kažnjen sa 108.500 švajcarskih franaka jer nije držao odstojanje od drugog vozila

Vozač BMW-a je u Švajcarskoj dobio kaznu u iznosu od 108.500 franaka jer nije održavao odstojanje od drugog vozila tokom vožnje, a na sudu se izjasnio krivim.
Kažnjen sa 108.500 švajcarskih franaka jer nije držao odstojanje od drugog vozila
Foto: Pixabay (ilustracija)
Švajcarska policija je navela da je u martu 2023. godine 53-godišnji vozač BMW-a 540d uočen na auto-putu A1 blizu Ciriha dok je vozio brzinom od 120 km/h, dok je odstojanje između njegovog i vozila ispred iznosilo od osam do 12 metara. U većini zemalja ovakav saobraćajni prekršaj povlači kaznu od nekoliko stotina dolara/evra, ali u Švajcarskoj se kazna računa na osnovu prihoda vozača.
U ovom slučaju je vlasnik BMW-a imao prihod od 1,67 miliona švajcarskih franaka, tako da je zbog saobraćajnog prekršaja kažnjen sa 108.500 franaka, što je oko 115.735 evra.
Međutim, on ipak neće morati da plati pun iznos kazne, jer se presuda sastoji od uslovne kazne od 1.970 franaka po danu ili 50 dana, što iznosi 98.500 franaka, kao i od dvogodišnjeg uslovnog perioda. 
 
Međutim, ostatak kazne od 10.000 franaka (10.666 evra) će izdvojiti za kaznu, kao i sudske troškove od 3.000 franaka (3.200 ecra), a moraće da plati i svoje pravne troškove.
  • Branko

    12.09.2024 23:10
    @Gimme Shejter
    Ocito je da mrzis Srbiju, ali to me ne zanima i to je tvoj problem a ne moj. Ono sto je nas problem i zbog cega se u Srbiji dogadja sve to sto se dogadja je uzrokovano prvenstveno time sto kod nas drzavni organi ne rade svoj posao. Imamo i mi dosta dobra zakone, ali se niko ne brine o tome da se oni sprovode. Tamo, recimo u Svajcarskoj ili bilo gde na Zapadu, policija je svuda prisutna i sve kontrolise, a kod nas je nema nigde. Zbog toga nemamo bas nikakve preventive, sto je najbolji, najjednostavniji i najjeftiniji nacin borbe i sprecavanja bilo koje vrste krsenja zakona. Ja ne znam zasto je to tako, ali je tako. A znam i ko je kriv za to. Eto, u tome je stvar.
  • Hannah Montana

    11.09.2024 12:39
    Praziluk viri napolju
    Ispred Narone Banke Švajcarske su parkirana 2 mercedesa,limuzine koje su vlasništvo banke ,koji služe da se neki gost (npr Ministar Finansija Srbije Mali i slicna zadužena boranija iz sveta, koja dolazi da uzme kredite) ,sačeka na aerodrumu i doveze u banku na razgovor.
    Kada se jedan Balkanac dokopa vize za Švajcarsku on nista drugo ne primećuje,osim auta,što veći to bolje. On ne vidi Univerzitete, škole, krseve, on ne zeli da uči,radi na sebi i napreduje, kao što rade švajcarci koji se non stop obrazuju i rade na sebi.
    Ne. Naš Balkanac već planira da kupi neki takav ogroman auto, sa ogromnim motrom, nešto sto niko normalan u svajcarskoj ne kupuje,on zamišlja sebe kako je došao u Derventu ili Prizren ili Kruševac i škripi pred prodavnicom gde mu se dive lokalni alhosi uz pivo,a gde on njima priča bajke i misli kako je on postao neko.
    Eto,jedan takav je kopao kanale i skupio 4-5000CHFr,i umesto da upiše školu,nauči nešto,ima bolji polozaj i veću platu,taj naš Balkanac je kupio taj BMW sa 4.0 motorom i naravno da je imao prodavnicu iz Kruševca pred očima kada je dao gas i počeo da se gura po auto putu.,Kredit koji će morati da uzme da bi platio kaznu i troskove suda od banke će ga naterati da počne da razmišlja,ali znajući balkance uvek će mu neko drugi biti kriv za njegove probleme,a ne on .
  • MaryPoppins

    11.09.2024 09:02
    @ Lici da je
    @Lici da je Švajcarci su odlučili da neće haos, ludnicu,bahatost i bezobrazluk u svojoj državi i napravili su sistem koji eliminiše bahate sa Balkana koji to ne shvata ozbiljno i vrlo moguće da je iz Srbije, ali je ogromna verovatnoća da je sa Balkana (Srbija,Bosna,Kosovo,Turska) takva auta u CH sa tolikim motorom voze pre svega bahati Balkanci,a nepoštovanje propisa je tipično za sveže Balkanske huligane koje Švajcarska dovede u red veoma efikasno,kombinacijom: novčane, zatvorske(uslovne), tehničke (ponovno polaganje vožnje), medicinske vadjenje krvi 1 mesečno(o svom trošku i kontrola na prisustvo droga ili alhohola) i obavezno slanje kod psihijatra 2X sedmično u trajanju od godinu dana( O svom trošku),a posle 1 godine dobije pismo od Sekretarijata za Saobraćaj da se situacija nije promenila i da se mera odlaska kod psihijatra
    produžava za još 1 godinu.
    Ko je preživeo to sikaniranje od Švajcarskog Sekretarijata za Saobracaj taj 100% postuje pravila, garantovano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti