Najsrećnija američka država su Havaji

Havaji su ove godine najsrećnija američka savezna država, prema godišnjem rangiranju veb-stranice za lične finansije Vallet Hub.
Najsrećnija američka država su Havaji
Foto: Pixabay
Na osnovu tih istraživanja, ova pacifička američka država imala je najnižu stopu depresije u SAD, a 86 odsto njenih odraslih žitelja izjavilo je da su dobrog ili solidnog zdravlja, preneo je CNBC.
 
Pored toga, Havaji su imali jednu od najnižih stopa nezaposlenosti i drugi najveći udeo domaćinstava sa godišnjim prihodom iznad 75.000 dolara. 
Najsrećnije države su one koje pružaju natprosečan kvalitet života u širokom spektru oblasti, od jake državne ekonomije i visokokvalitetne nege fizičkog i mentalnog zdravlja do adekvatne količine slobodnog i lepog vremena.
 
Da bi se utvrdilo gde su ljudi koji žive u Americi najsrećniji, Volet hab je uporedio u 50 država više od 30 pokazatelja u tri ključne kategorije: emocionalno i fizičko blagostanje, uslovi za rad i zajednica i okruženje.
Kalifornija i Florida, dve države koje su obično sinonim za lepo vreme tokom cele godine i odlazak u penziju, rangirane su tek na 13. mestu, odnosno 14. mestu.
 
Prošle godine Juta je bila najsrećnija država u Americi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti