Mirno, tiho i nezanimljivo: 10 najdosadnijih gradova na svetu

Portal Theworldbucketlist.com sačinio je listu deset najdosadnijih gradova na svetu, skrojenih za one koji traže neobično u običnom.
Mirno, tiho i nezanimljivo: 10 najdosadnijih gradova na svetu
Foto: Pixabay (ilustracija)
10. Otava, Kanada
 
Na desetom mestu njihove liste nalazi se Otava, Kanada. Poznata po svom političkom značaju, Otava nema živahnu privlačnost kao drugi kanadski dragulji.
 
Obilje vladinih zgrada i nedostatak živahnih atrakcija doprinose njegovom rangiranju na ovoj listi. Dok Montreal, Toronto, Visler i Vankuver sijaju kao neki od vrhunaca kanadskog pejzaža, Otava nema takvu titulu, prenosi N1.
9. Mesa, Arizona
 
Mesa, Arizona, obezbeđuje mesto na listi najdosadnijih gradova na svetu uprkos toploj pustinjskoj klimi. Gradu nedostaje privlačna energija koja karakteriše mnoge druge gradove u regionu.
 
Odsustvo značajnih atrakcija čini ga utočištem za one koji pronalaze utehu u mirnom i tihom, manje avanturističkom životu.
 
8. Santjago, Čile
 
Santjago, grad smešten usred zadivljujućih pejzaža Čilea, nalazi se na listi najdosadnijih gradova na svetu.
 
Uprkos prirodnoj lepoti koja ga okružuje, Santjagu nedostaju živahni otkucaji srca koji se nalaze u drugim južnoameričkim metropolama, što ga čini idealnim mestom za one koji traže sporiji tempo.
7. Birmingem, Engleska
 
Birmingem, uprkos svom industrijskom nasleđu, često se nalazi na listama dosadnih gradova. Nedostatak kultnih znamenitosti i živahne kulturne scene doprinose ovoj reputaciji.
 
Iako je grad napravio korake u regeneraciji, još uvek se bori da odbaci percepciju dosadnog urbanog pejzaža, posebno u poređenju sa živahnom atmosferom koja se nalazi u drugim britanskim gradovima.
 
6. Helsinki, Finska 
 
Helsinki, glavni grad Finske, hvaljen je zbog svoje mirne i spokojne atmosfere, ali upravo ovaj mir može biti nedostatak za one koji traže živahnije urbano iskustvo.
 
Gradu nedostaje živa energija i raznovrsne atrakcije koje se mogu naći u drugim evropskim prestonicama, što ga čini destinacijom pogodnijom za one koji cene mirno okruženje umesto živahnog gradskog života.
 
5. Hetfild, Engleska
 
Hetfild, mali grad u Hertfordširu u Engleskoj, često ostaje neprimećen na globalnoj sceni. Nedostatak zapaženih atrakcija i ograničena kulturna ponuda doprinose njegovoj reputaciji pomalo dosadne destinacije.
 
Hetfild više služi stanovnicima koji traže miran život nego turistima u potrazi za uzbudljivim iskustvima.
 
4. Piza, Italija
 
Dok je Piza nesumnjivo poznata po svom krivom tornju, ostatak grada se bori da osvoji posetioce. Jednom kada se napravi obavezan snimak tornja, turisti se često zateknu da žude za privlačnijim atrakcijama.
 
Oslanjanje Pize na jednu znamenitost ostavlja gradu u nedostatku raznolikosti koja je potrebna za borbu protiv etikete da je jedan od dosadnijih gradova u Italiji.
3. Bratislava, Slovačka
 
Bratislava, glavni grad Slovačke, odiše šarmom zbog svog istorijskog starog grada, ali osećaj malog grada doprinosi njegovoj reputaciji jedne od manje živahnih evropskih prestonica.
 
Manjak glavnih atrakcija i opušteni tempo čine ga gradom koji možda neće zadovoljiti žudnju za uzbuđenjem koju neki putnici traže u glavnim gradovima.
 
2. Sen Pitersburg, Florida
 
Sen Pitersburg, Florida, zauzima drugo mesto na listi. Dok je sama država sinonim za sunce i uzbuđenje, Sen Pitersburg ne uspeva da odrazi ovaj entuzijazam. Gradski vajb penzionerske zajednice i nedostatak raznovrsnih atrakcija doprinose rangiranju ovog grada na listi najdosadnijih gradova.
 
1. Labok, Teksas
 
Labok, Teksas, zauzima prvo mesto na listi najdosadnijih gradova na svetu. Ogromne ravnice i nedostatak karakterističnih atrakcija čine ga gradom rutine.
  • Ташоли

    23.09.2024 21:25
    Линц, Аустрија

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti