VIDEO: Policajci koriste kostim kokoške kako bi ulovili vozače koji krše pravila

U San Francisku vozači često ne poštuju prednost na raskrsnicama. To je razlog zbog kog je policija pokrenula zanimljivu inicijativu koja se odvija na pešačkim prelazima.
VIDEO: Policajci koriste kostim kokoške kako bi ulovili vozače koji krše pravila
Foto: Screenshot (X7@CollinRugg)
Naime, policija je odlučila da kažnjava vozače koji ne staju na pešačkim prelazima koristeći upadljive kostime - kokošaka. Ako vidite ogromnu kokošku na pešačkom prelazu i ne stanete - dobićete kaznu. 
 
U kostimu je policijski službenik koji dojavljuje drugom službeniku, smeštenom malo dalje od prelaza, da vozač nije stao. Naravno, tada sledi upisivanje u kaznenu evidenciju.
Poručnik Džonatan Ozol rekao je medijima SFGatea: "Ako vozači ne vide nekoga obučenog u kostim ogromne kokoške, onda stvarno imaju problem."
Navodno vozači, nakon pokretanja ove kampanje, ipak voze opreznije. Ako ništa drugo, usporiće da vide da li je na pešačkom prelazu zaista ogromna šarena kokoška.
 
Kazne za nepoštovanje prednosti na prelazima mogu biti i 400 dolara.
 
  • Pa sad

    29.09.2024 13:31
    teško da bi fora sa kokoškom upalila u srbiji u zemlji vecinskih likova po naravi i mentalnom sklopu petla Sofronija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti