Ima 80 godina i učestvuje na takmičenju za predstavnicu Južne Koreje na izboru za Mis univerzuma

Na takmičenju za predstavnicu Južne Koreje za Mis univerzuma učestvuje i 80-godišnja Čoi Sun-hva koja je ujedno i najstarija učesnica tog takmičenja ikada.
Ima 80 godina i učestvuje na takmičenju za predstavnicu Južne Koreje na izboru za Mis univerzuma
Foto: Beta/AP
Čoi je predstavljena kao jedna od 32 finalistkinje na godišnjem takmičenju u lepoti, čija će pobednica predstavljati tu zemlju na finalu Mis univerzuma u Meksiku u novembru, objavio je CNN.
 
Ona je za američku televizijsku mrežu rekla da svojim učešćem na takmičenju želi da pokaže da može da se održi zdravlje i dobar izgled i u starosti.
Čoi, koja ima troje unučadi, u oktobru puni 81 godinu, rekla je za CNN da je uzbuđena zbog mogućnosti da predstavlja svoju zemlju u inostranstvu, navodeći da ima podršku svoje dece i unučadi.
 
"Mis univerzuma" je decenijama sprovodio stroga starosna ograničenja i dozvoljavao je učešće devojaka od 18 do 28 godina, ali je od ove godine gornja starosna granica ukinuta usred sve više poziva na modernizaciju.
Organizacija je prošle godine ukinula dugogodišnju zabranu učešća za trudnice, majke i žene koje su udate ili razvedene.
 
Na izboru za Mis univerzuma u Kanadi ove godine učestvovala je 58-godišnja žena, a na izboru u Argentini učestvovala je žena stara 60 godina.
 
Trenutno je najstarija učesnica finala u Meksiku 40-godišnja Beatris Ndžoja sa Malte koja je majka troje dece, iako još nekoliko zemalja tek treba da izabere svoje predstavnice.
  • realan

    03.10.2024 11:46
    Ne bih joj oprostio
  • Vule

    03.10.2024 07:00
    za utehu
    bar je zensko
  • Bakuta

    02.10.2024 10:17
    hrabrost
    Sjajno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti