VIDEO Umočio maslačak u vodu - nije mogao da veruje šta se (nije) dogodilo

Jutjuber Evan Era objavio je video u kom pokazuje zanimljiv momenat sa maslačkom.
VIDEO Umočio maslačak u vodu - nije mogao da veruje šta se (nije) dogodilo
Foto: Screenshot (Facebook/Evan Era)
Naime, maslačak je uronio u čašu vode pa se iznenadio šta se dogodilo s njim kad ga je izvadio. Odnosno, što se nije dogodilo.
 
Maslačak je bio u prvobitnom stanju, kao da ga Evan uopšte nije uronio u vodu. 
"Kako je moguća ova magija", pitao se jutjuber.
 
Jedan pratilac u komentarima mu je objasnio o čemu se radi.
"Fenomen koji vidite nastaje zbog hidrofobnih svojstava semenki maslačka. Semenke maslačka imaju prirodni omotač od sitnih dlačica i voštanih površina koje odbijaju vodu. Kada se urone u vodu, oko semenki se stvara tanki sloj vazduha koji sprečava da voda dođe u direktan kontakt s njima", napisao je on.
 
"Ovaj efekat je poznat kao Efekat lotusa, koji uzrokuje da se voda skuplja i odbije umesto da se upije. Dakle, kada se maslačak potopi u vodu i zatim izvadi, sloj vazduha ga održava suvim, čineći da izgleda kao da uopšte nije dotakao vodu", dodao je on.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti