FOTO: Sakrili drogu u torbi s natpisom "Ovo definitivno nije torba puna droge"

Policajci u Portlandu, Oregon, zaustavili su automobil u utorak uveče i primetili torbu na kojoj je pisalo "Definitivno nije torba puna droge".
FOTO: Sakrili drogu u torbi s natpisom "Ovo definitivno nije torba puna droge"
Foto: X (@ppbeast)
U stvari, bila je puna droge: 79 tableta plavog fentanila, tri lažne tablete oksikodona i 230 grama metamfetamina.
 
Policajci su zaustavili muškarca i ženu koji su vozili ukradeni automobil i pretresom vozila pronašli su torbu sa natpisom "Ovde se definitivno ne nalazi droga".
 
"Vozač i putnik su uhapšeni. Unutar vozila nalazio se značajan broj upakovanih droga, uključujući metamfetamin i tablete plavog fentanila, više vaga, novac i vatreno oružje", kazao je komandir policije Kevin Alen.
Osumnjičeni Redžinald Rejnolds (35) i Mija Bagenstos (37) suočeni su s optužbama za posedovanje droge i posedovanje ukradenog vozila.
 
Rejnolds je optužen za isporuku metamfetamina, nedozvoljeno posedovanje metamfetamina, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, posedovanje ukradenog vozila i posedovanje kontrolisane supstance prvog stepena. Bagenstos se suočava sa skoro istim optužbama - osim za posedovanje kontrolisane supstance drugog stepena.
 
Godine 2020. Oregon je ušao u istoriju kada je dekriminalizovao posedovanje malih količina teških droga (mnogo manjih od količina koje su policajci otkrili u utorak), u nastojanju da preusmeri gradsko finansiranje sa kriminalizacije na lečenje zavisnosti. Mera je prošla uz visok nivo javne podrške koji je oslabio kako je stopa predoziranja i beskućnika porasla u državi tokom pandemije koronavirusa kada je i fentanil postao široko dostupan.
 
U septembru je država ponovo kriminalizovala posedovanje droge u okviru zakonodavnog tela pod kontrolom demokrata, piše "Gardijan".

Teme

droga
  • Rale

    13.10.2024 07:48
    Svaka čast policajcima koje natpis nije zavarao. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti