VIDEO: Ovo je plutajući električni automobil, koristiće se za poplave

Kineski proizvođač električnih automobila BID predstavio je u Evropi amfibiju, "plutajući automobil", koji razbija mit da električna vozila ne mogu da uđu u vodu.
VIDEO: Ovo je plutajući električni automobil, koristiće se za poplave
Foto: Screenshot (Youtube/DiscoverChinaAuto)
Demonstracije u vodi na Salonu automobila u Parizu označile su prvi put da je evropska publika videla hibridni SUV JangVang U8 kako ulazi na vodu, piše portal This is money. 
 
Pored toga što može da "pluta", BID-ov luksuzni auto može i da se u vodi okrene za 360 stepeni.
Dok je sposobnost U8 u vodi zabavan spektakl, ona ima ozbiljnu funkciju: u slučaju da se automobil, usled incidenta, nesreće ili vremenskih uslova nađe u dubokoj vodi.
 
U stvari, U8 može da ostane na površini pola sata i da se kreće brzinom od tri km/h u vodi.
Viralni trik okretanja za 360 stepeni U8 može da izvede i u vodi.
 
BID je uveo dve jedinstvene karakteristike tako da u slučaju nužde i kada je automobil zaglavljen u poplavi, može bezbedno da izvuče sebe i svoje putnike iz bilo koje opasnosti.
 
Funkcija plutanja je isključivo za hitne slučajeve, a ne za tradicionalnu vožnju.
 
Nakon što je aktiviran režim plutanja, U8 treba da se pregleda u servisnom centru - uprkos činjenici da matična kompanija BID tvrdi da je vodootporan na nivou IP68.
  • Nuklearni

    19.10.2024 13:05
    Dan
    BYD najprodavanije modele električnih automobila nudi svetu za male pare.
    O kvalitetu i tehnologiji, daleko ispred japanskih i nemačkih.
    Pitanje za 1KW : Srbija nije deo EU, što znači da visoke carine na automobile iz Kine za Srbiju ne važe. Zašto onda nema BYD auta u prodaji u Srbiji?
  • Realista

    19.10.2024 11:44
    namena?
    Za kakve poplave će se koristiti? Šta taj automobil može u poplavi osim da pluta i to je pitanje koliko dugo i u kakvoj vodi (kisela, slana, slatka)? Koje su mu prednosti u odnosu na najobiniji čamac koji košta 30x manje. Ovo je totalna glupost i klasičan kineski promo-video koji nema veze sa životom - zato se i srbi lože na to...
  • ccc

    19.10.2024 11:38
    samo
    poplava nije miran bazen

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti