Plaže u Sidneju ponovo otvorene nakon pojave misterioznih crnih loptica

Plaže u Sidneju ponovo su otvorene za kupače nakon što su ranije tokom nedelje bile zatvorene zbog hiljada misterioznih crnih loptica koje su se pojavile na obali, a za koje se smatralo da su otrovne.
Plaže u Sidneju ponovo otvorene nakon pojave misterioznih crnih loptica
Foto: Screenshot (Youtube/AP)
Zvaničnici su saopštili da su istraživanja pokazala da su loptice sastavljene od hemikalija sličnih onima koje se koriste u kozmetici i sredstvima za čišćenje, ali još nije jasno njihovo poreklo, preneo je BBC.
"Na osnovu saveta Agencije za zaštitu životne sredine, možemo da kažemo da su loptice sačinjene od kiselina i hemikalija sličnih onima koje se nalaze u sredstvima za čišćenje i kozmetici, pomešanim sa nekim gorivom", rekao je izvršni direktor Pomorske vlasti Novog Južnog Velsa Mark Hučings.
Agencija za zaštitu životne sredine navela je da laboratorijska ispitivanja i dalje traju kako bi se utvrdilo poreklo loptica.
 
Pomorske vlasti navele su da loptice nisu toksične za ljude, ali da ne bi trebalo da se dodiruju niti sakupljaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti