Vozački ispit u Indiji: Traje nekoliko minuta, dovoljno da znate da vozite pravo, rikverc i skrenete

Polaganje vozačkog ispita po pravilu je stresan događaj.
Vozački ispit u Indiji: Traje nekoliko minuta, dovoljno da znate da vozite pravo, rikverc i skrenete
Foto: Pixabay (ilustracija)
Uz polaganje pismenog dela ispita, koji je sve teži, polaznici se u samom testu vožnje suočavaju sa strogim kriterijumima, pa nije neuobičajeno da neko dobije dozvolu tek posle nekoliko izlaska na ovaj ispit.
 
Ali, pravila nisu ista u svim zemljama sveta.
Britanski Express piše da je vozački ispit najlakši u Indiji, a u njoj za dobijanje vozačke dozvole vozači moraju da voze pravo, skrenu i eventualno idu u rikverc. To je otprilike to.
 
Sa više od 10 miliona vozačkih dozvola izdatih u Indiji svake godine, zemlji sigurno ne manjka učesnika u saobraćaju, bilo na dva, tri ili četiri točka.
Međutim, dok polaznici u većini zemalja polažu svoje vozačke ispite na gradskim ulicama, putevi u većini indijskih gradova su prepuni vozila, što znači da se mnogi ispiti održavaju na privatnim ulicama i u brojnim slučajevima na parkiralištima.
 
Osim kratkog testa vožnje, koji traje svega nekoliko minuta, polaznici takođe moraju da odgovore na 20 pitanja, ali dovoljno je da daju samo devet tačnih odgovora pre nego što dobiju dozvolu.
 
Jutarnji list prenosi da je Honduras tek nedavno uveo ispit za nove vozače. U ovoj zemlji nikada niste morali da polažete vozački da biste dobili dozvolu, međutim, Honduras je nedavno uveo jednostavan pisani ispit, ali ne i ispit iz vožnje. Honduras ima izrazito visok broj saobraćajnih nesreća sa 16,7 smrtnih slučajeva na putevima na 100.000 stanovnika.
 
  • Zamenik zamenika

    23.10.2024 15:07
    Tako i voze u Indiji. A i sve ostalo tako rade .Ofrlje. U glavnom gradu Nju Delhiju kanalizacija teče pored ulice kanalom na otvorenom koji se uliva u potok a nizvodno 100 metara ljudi peru veš.
  • I

    23.10.2024 13:09
    Taman toliko nauče u našim auto školama.

    Skoro mi je sin polagao pa znam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti