VIDEO: Ovako izgleda izrada Zlatne lopte, potrebno je više od 100 sati

Na zvaničnoj stranici posvećenoj nagradi Zlatna lopta, koja će biti dodeljena najboljem fudbaleru sveta, objavljen je zanimljiv videosnimak koji prikazuje kako je ovaj prestižni trofej napravljen.
VIDEO: Ovako izgleda izrada Zlatne lopte, potrebno je više od 100 sati
Foto: Pixabay
Ballon d'Or ili Zlatna lopta najprestižnija je fudbalska nagrada koju dodeljuje francuski časopis "France Football". Osvajač Zlatne lopte već decenijama se smatra najboljim igračem sveta.
 
U ponedeljak nas očekuje nova dodela Zlatne lopte za prošlu sezonu, a Realov Vinisijus Žunior važi za favorita ispred Rodrija u konkurenciji najboljih igrača sveta i, prema brojnim projekcijama, upravo će Brazilac poneti ovu prestižnu nagradu.
Kako se ceremonija dodele Zlatne lopte bliži, na zvaničnoj stranici objavljen je fascinantan snimak koji prikazuje način na koji je ovaj trofej napravljen.
 
Trofej je izrađen od dve ploče koje formiraju oblik fudbalske lopte, a nakon toga se iscrtaju oznake s saspoljašnje strane. Nakon toga je umočen u zlato i ugraviran logo "Ballon d'Or".
Poslednji detalj je sloj kristala pirita koji trofeju daje zadivljujući izgled koji aludira na manju stenu. Zlatna lopta je teška nešto više od sedam kilograma.
 
 
Nagradu je napravio tim iz čuvene francuske zlatare "Mellerio dits Meller", a za njeno pravljenje je potrebno više od 100 sati rada kako bi se do savršenstva doveli svi detalji. 
 
Vrednost Zlatne lopte je otprilike 3.000 evra.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Polako se fomira šesti okean

Ako se geološki procesi kakvi se sada odvijaju nastave, moglo bi doći do pojave šestog okeana na Zemlji, čime bi afričke zemlje kao što su Zambija i Uganda imale sopstvenu obalu.