Najpopularniji član Bitlsa na Spotifaju je - Džordž Harison

Mada se smatra da su najpopularniji i najkomercijalniji članovi Bitlsa Pol Mekartni i Džon Lenon, podaci striming servisa Spotifaj pokazuju iznenađujući rezultat.
Najpopularniji član Bitlsa na Spotifaju je - Džordž Harison
Foto: Screenshot (Jutjub/Džordž Harison)
Najviše se preuzima muzika sa albuma "Sve mora proći" (All things must pass) gitariste i kompozitora iz senke Džordža Harisona.
 
"Sve mora proći", čiji naslov jasno asocira na raspad najvećeg pop sastava u istoriji, prvi je solo album nekog od članova benda čije su pesme na Spotifaju preuzete ukupno više od milijardu puta.
Objavljen pre malo manje od 54 godine, 27. novembra 1970, bio je prvi samostalni album muzičara koji se osećao sputanim u velikom bendu i koji je teškom mukom uspevao da "progura" svoje pesme na albume Bitlsa, čak i kada se radilo o klasicima poput "While my guitar gently wheeps", "Here Comes the Sun" ili "Something".
 
Izložen ironičnim komentarima Lenona i Mekartnija i odbijanjem da više njegovih pesama bude na zajedničkim pločama Bitlsa, Harison je još 1968. godine rešio da prikupi "otpatke" i objavi ih na sopstvenoj ploči.
Ispostavilo se da takvih pesama ima više nego što može da stane i na dvostruki album, pa je od maja do oktobra 1970. Džordž snimio dovoljno materijala za trostruki album, na kojem se između ostalih nalazi i "My Sweet Lord".
 
 
Kritika je ovaj album prihvatila sa ushićenjem, publika takođe, a jedini koji ga je dočekao na nož bio je Džon Lenon koji je izjavio da to svakako nije nešto što bi on dobrovoljno slušao.
 
Više od sedam miliona ljudi nije se složilo sa njim i bez okolišanja je kupilo ovaj trostruki LP što je Harisonu donelo pravo malo bogatstvo i konačno potpuno priznanje u muzičkom svetu.
 
Podaci servisa Spotifaj pokazuju da taj uspeh nije bio prolazan. A o tome govori još jedan iznenađujući podatak: od svih pesama koje su objavljene na zajedničkim albumima Bitlsa, najslušanija na strimig servisima je takođe Džordžova pesma: "Here Comes the Sun".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Polako se fomira šesti okean

Ako se geološki procesi kakvi se sada odvijaju nastave, moglo bi doći do pojave šestog okeana na Zemlji, čime bi afričke zemlje kao što su Zambija i Uganda imale sopstvenu obalu.