Restoran služi hranu sa zemljom kao specijalitet
Naime, francuski restoran "Ne Quittez Pas", smešten u četvrti Gotlanda, od ove godine počeo je da služi neobičan gastronomski specijalitet, kompletan obrok čija porcija za jednu osobu košta sto deset dolara. To ne bi bilo ništa čudno da supa, glavno jelo i desert nisu napravljeni – od zemlje.
Azijski sajt "Rocket News 24" proverio je o kakvom obroku je reč i objavio da će za pomenutu cenu mušterija dobiti paradajz čorbu začinjenu zemljom, salatu sa prelivom od zemlje, zatim zemljani rizoto sa dinstanim brancinom i sladoled sa komadićima zemlje za desert.
Svakako je zanimljivo to da je novinar pohvailio ovu kulinarsku egzibiciju, opisujući je pridevima "božansko" i "osvežujuće", uz dodatak da „uopšte nema ukus nalik zemlji“.
Restoran "Ne Quittez Pas" saopštio je da sve sastojke nabavlja od kompanije "Protoleaf" koja je prošla stroge kontrole ne bi li dobila sertifikat za distribuciju svojih najrazličitijih, posve neobičnih namirnica.
Upotreba zemlje u ishrani ipak nije velika novost, ako se uzme u obzir da je geofagija (ishrana prljavštinom) veoma rasprostranjena širom sveta. Prethodnih godina objavljena su čak i istraživanja koja potvrđuju da jedenje zemlje može biti odlično rešenje za neke stomačne probleme.
Komentari 1
Gastro-geolog
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar