Otkrivena formula za savršene palačinke
U formuli 100 - [10L – 7F + C(k – C) + T(m – T)] / (S – E), L predstavlja broj ugrušaka u smesi, F umeće i sposobnost okretanja palačinki koje se meri od 1 do 100, C ujednačenost smese koja se meri od 0 do 10, k idealnu ujednačenost koja iznosi 5, T temperaturu tave, m savršenu temperaturu tave, S vreme koje je smesa stajala pre nego je iskorišćena, a E vreme koliko su spremne palačinke stajale pre nego što su pojedene, prenosi Dejli Mejl.
Lizi Singlton, portparolka lanca prodavnica Debenhams koji je objavio formulu, objasnila je: "Ova formula će uz savršenu tavu zaista dati savršene palačinke.
Što ste bliže ukupnom rezultatu od 100, to su palačinke bolje. Zlatno pravilo kaže da tava treba da bude zagrejana na 190 stepeni Celzijusa, da u smesi ne sme da bude ugrušaka, da smesa stoji 30 minuta pre korišćenja i da se palačinke jedu odmah nakon što se naprave.
Komentari 4
amin
Trebali su pitati i mog dedu!
Nece biti da osim babe nema ko da napravi palacinke u kuci? Sta je sa sledece dve generacije? Biti ce da formula moze da zatreba. Zapamtite je ili preduzimajte mere da baba prenese svoje iskustvo blagovremeno.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar