Najskuplja palačinka na svetu
"Debeli utorak" je manifestacija kojom se u Engleskoj simbolično obeležava poslednji dan uoči uskršnjeg posta (ove godine je to bio 4. mart). Budući da su palačinke jedna od omiljenih tradicionalnih poslastica "Debelog utorka", ovaj dan je poznat i kao neformalni međunarodni dan palačinki.
Ukoliko odete u restoran koji služi palačinke možete očekivati listu preliva koja je prilično standardna – sirup, voće, džem, puter, sir ili još voća.
Međutim, za ovu specijalnu najskuplju palačinku, mančesterski restoran "Opus" koristio je skupocene prelive od morskih plodova, kao što su Beluga kavijar, škotski jastog, Hulle Verge tartufi i škotske dagnje, prenosi portal "eKapija".
Šlag na torti kada govorimo o ovom prestižnom doručku je "Dom Perignon Rose Hollandaise" sos uz koji je palačinka servirana.
Što se tiče baze same palačinke, odnosno testa od koga je napravljena, sastojci su isti kao i uvek.
Ideja o najskupljoj palačinki pala je na pamet glavnom kuvaru restorana "Opus", Metjuu Daunsu, a ne meniju se našla samo za "Debeli utorak".
Za samo 20 minuta, ova palačinka je spremna za serviranje, što je taman dovoljno vremena da popričate o njenoj ceni sa vašim prijateljima, a ona iznosi čak 1.300 dolara po porciji.
Jedini element koji izdvaja ovu ekstravagantnu i dekadentnu palačinku od običnih je to što se ona servira u formi debljeg trougaonog komada, sa svetlo ružičastim topingom.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar