Ova manifestacija slavi gastronomsku i kulturnu tradiciju ovog podneblja, koje slovi za "Vojvodinu u malom".
U okviru manifestacije, u petak, 19. februara, od 11 sati, svi zainteresovani moći će onlajn da isprate promociju publikacije "Katalog graditeljskog nasleđa Rumenke". Publikacija predstavlja jedinstveni prikaz arheoloških nalazišta, starih karti mesta i lokaliteta, ali pre svega, graditeljskog nasleđa na prostoru današnje Rumenke.
Katalog graditeljskog nasleđa Rumenke nastao je sa željom da se jedinstvenost njene materijalne baštine sabere, objedini i sačuva, te kao takva predstavi domaćoj i stranoj publici.
Sutradan, u subotu, 20. februara, od 11 sati, gastronomima i posetiocima sajta Kulturnog centra Rumenka biće dostupan i kulinarski materijal "Zimska vojvođanska trpeza kroz istoriju", dok će od 17 sati početi onlajn koncert tamburaškog orkestra "Derani".
Manifestacija, po kojoj je Rumenka poznata i van granica Srbije, temelji se na kulturnom i zabavnom kontekstu pridodatom gastronomskom okviru nekadašnje Pihtijade.
"Zimski dani kulture, kulinarstva i starih zanata" biće realizovani u saradnji Kulturne stanice Rumenka sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada i Muzejom Grada Novog Sada.
Festivalski okvir održaće se u toku godine, kada epidemiološke mere to budu dozvolile.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar