U Novom Sadu za krađu popularni "audi" i "bmw", opalo interesovanje za "škode"

U poslednje vreme kradljivcima automobila na području Novog Sada interesantni su pre svih "audi" A-3 i A-4, "BMW" serije 3 i X, i "škoda", dok je s dugogodišnjeg trona automobila najpoželjnijeg za ukrasti svrgnut "golf".

Zajedničke karakteristike za gotovo sva prisvojena vozila su da se radi o dizelašima do 2.000 kubika, bez odgovarajućeg alarma ili tehničke, dopunske zaštite, crne ili bele boje.

Takođe, stariji automobili, pa i havarisani ili pokvareni ponovo su postali zanimljivi otkako je nedavno cena gvožđa skočila s devet dinara kilogram na 17. Lopovi obično prethodno poskidaju delove od skupljih metala, kojih ima u gotovo svakom automobilu.

U Novosadskoj policiji ističu da je znatno smanjen broj krađa automobila u odnosu na prošlu godinu. Tako je za prva četiri meseca ove godine ukradeno 30, dok je u istom periodu prošle godine otuđeno 80 automobila.

Lopovi uglavnom rade kao tandem ili trojka, često dolaze iz drugih mesta, i imaju između 25 do 35 godina. U ovaj posao ih neko uvede, a kada ga prerastu, prelaze na druga krivična dela.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika