Policija privela novosadsku novinarku zbog teksta o Kliničkom centru Vojvodine

Policija je u sredu uveče došla po novinarku portala Nova.rs Anu Lalić iz Novog Sada, nakon što je Klinički centar Vojvodine obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove.
Policija privela novosadsku novinarku zbog teksta o Kliničkom centru Vojvodine
Foto: 021.rs

Kako saznaje 021 njoj je određen pritvor u trajanju od 48 časova. 

Klinički centar Vojvodine (KCV) izrazio je ranije istog dana "ogorčenje zbog netačnog, neproverenog i zlonamernog" izveštavanja portala Nova.rs o radu te ustanove i naveo da je "zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda" obavestio o tome tužilaštvo i policiju.

Dodali su da su "zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda", o svemu obavestili nadležno tužilaštvo i policiju (opširnije OVDE).

Prilikom pretresa stana policija je navela da rade po nalogu tužilaštva zbog navodno učinjenog krivičnog dela izazivanje panike i nereda.

Lalić je u odgovoru na saopštenje Kliničkog centra Vojvodine na sajtu Nova.rs napisala da je ugled KCV-a narušen, ali ne njenim pisanjem.

"Ugled vam jeste narušen time što, umesto da zaštitite sopstvenu profesiju od politikantstva, podržavate i učestvujete u licemerju i vlastodržačkoj zameni teza da su građani krivi što imamo najmanji broj zaraženih u regionu, a najviše preminulih", napisala je Lalić.

Naglasila je da je ugled lekara ugrožen jer "ne stoje iza svojih diploma".

  • Ivan Orsov

    04.04.2020 17:09
    Portugalska ulica 54
    Ovo me podsjeca na Udbu, CIA, Mi6, Sova, Furs, Gulag, Komunizam, Tiranija, Milosevic, Tudjman, Causescu, Saudijski kralj ubica novinara.
  • Branimir

    04.04.2020 11:50
    VEČERAS REPRIZA INTERVJUA
    Večeras u 23.15 TV Nova S - Veče sa Ivanom Ivanovićem, repriza sinoćnog intervjua sa Anom Lalić
  • iguman

    04.04.2020 01:52
    Kada
    je vlast nejesposobna da zastiti svoje gradjane, onda se pribegava "treniranju strogoce", da ispravi svoje greske, optuzujuci gradjane.
    Da se nisu zezli i smejali, gubici bi bili daleko manji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika