Početkom septembra pripremno ročište u postupku protiv Zemunca uhvaćenog sa bombom na Detelinari

Pripremno ročište u postupku protiv Đ. M. (28) iz Zemuna, osumnjičenog za nedozvoljeno posedovanje eksplozivnih materija, zakazano je za 3. septembar, saznaje "Dnevnik".
Početkom septembra pripremno ročište u postupku protiv Zemunca uhvaćenog sa bombom na Detelinari
Foto: 021.rs
Kod njega je, podsećamo, prilikom hapšenja 5. aprila, na Detelinari, u rancu, pronađena improvizovana eksplozivna naprava, a optužnica je podignuta sredinom maja. 
 
On se od hapšenja nalazi iza rešetaka, a pritvor mu je poslednji put produžen do 14. septembra, da ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.
 
Kako je navelo Više javno tužilaštvo, tereti se da je, 5. aprila, u Ulici Ilije Birčanina, nosio eksplozivnu napravu velike razorne moći sa daljinskim aktiviranjem. Preti mu kazna zatvora od dve do 12 godina.
 
Uhapšen je u blizini zgrade u kojoj živi penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije, u nekoliko navrata, bio meta napada.
 
Na snimku, koji se dan nakon incidenta pojavio na internetu, vidi se muškarac koji s rancem ulazi u zgradu u Ilije Birčanina 13. Takođe se vidi kako, sa istim tim rancem, u kojoj je kasnije pronađen eksploziv, izlazi iz zgrade.
 
Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je eksplozivna naprava ranije postavljena u lift zgrade, a da je uhapšeni Zemunac došao kako bi je uzeo i odneo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika