Bivšeg trenera i igrača Vojvodine napala policija: "Udarali su me nogama u pleksus, oduzeli mi auto"

Bivši igrač i pomoćni trener Vojvodine Vidak Bratić tvrdi da je ga interventna policija u Beogradu zaustavila, maltretirala i da mu je oduzela automobil.
Bivšeg trenera i igrača Vojvodine napala policija: "Udarali su me nogama u pleksus, oduzeli mi auto"
Foto: Jelena Grlić

Kako je dugogodišnji saradnik Nenada Lalatovića ispričao za portal Nova.rs, policija mu je oduzela automobil "audi A8" za koji ima papire i potvrde da je kupljen u "Autokomercu" pre 12 godina. Naveo je da mu automobil još uvek nije vraćen i da će zbog uznemirenosti otići kod psihijatra i da će se savetovati sa svojim advokatom. 

Po njegovim rečima, izašao je iz stana i u jednom momentu je iza njega došla marica i interventna policija, uključili su sirene i "napravili haos dok je narod gledao". Izbacili su ga iz vozila, stavili lisice i pretresli auto, a Bratić navodi da su ga psovali, udarali nogama u pleksus, glavu mu zabijali u haubu. 

"Pitao sam zašto, nisu rekli ništa, doveli su pauka koji mi je odneo auto, počeli su da me psuju i 'napušavao' me je glavni komandir. Odveli su me u '29. novembar' i tamo su mi dali objašnjenje 'zato što sam vozio audi a8', a to je lično moj auto već 12 godina, pošteno sam zaradio i platio ga, kupljen je u 'Autokomercu'. Evo još sam potresen, još sam u '29. novembru' i ne mogu da verujem da ne mogu da vratim auto koji sam lično kupio, platio pošteno, ne mogu da ga vozim sa mirom", ispričao je Bratić za Nova.rs.
 
 
Bratić se nedavno vratio u Srbiju, nakon avanture u Saudijskoj Arabiji, gde je bio deo Lalatovićevog stručnog štaba u Al Batinu. Njega će u ovom slučaju zastupati novosadski advokat Darko Milutinović, koji kaže da je u pitanju klasična represija policije nad čovekom koji nikakve veze sa kriminalnom i zakonom nije imao. 
 
Vidak Bratić je trenersku karijeru započeo u Vojvodini, u kojoj je ostvario i najbolje rezultate kao deo tima koji je predvodio Nenad Lalatović. Tako je Bratić bio deo štaba koji je 2020. godine osvojio Kup Srbije. 
  • Mile Ličanin

    13.12.2021 17:20
    Teoretičari zavere
    Zašto odmah teorija zavere. Bratić ima kuču u Bačkom Sokolcu u opštini Bačka Topola. Zašto onda ne bi mogao imati registraciju BT na kolima. Zašto se u sve uvlači Zvezdan Terzić. Zašto praviti od miša slona. Vidak je poštovan i rado viđen u selu. Svima se javi i sa svima se rado pozdravi, sedne i popije piće.
  • Онисим

    10.12.2021 21:35
    Како су ови потомци зликоваца глуме и лапрдају о правди, па и онај темеринац, а зашто ти водовод и канализацију нису направили Агоштон и пајтић, од оног опљачканог још би остало и за чишћење Бачког канала, али си ти обични сљепац као и уредник овог портала, и ваш вољени Титопавелић би био љубоморан на вашу духовитост!
  • dijasporac

    10.12.2021 20:26
    Inace Bratic je automobil kupio pre 12 godina u beogradskom Autokomercu jer je tad igrao za OFK Beograd a pre 6 godina ga registrovao u Backoj Topoli iako je ziveo u Novom Sadu. Ne znam da li je u medjuvremenu lupao taj automobil ali znam da u malim sredinama, pogotovo ako si tamo imas debele veze mozes u policiji sve da sredis, cak i registraciju.

    Ko je jos iz B.Topole i OFK Beograda, nagradno pitanje za poznavaoce? Zvezda Terzic, dragi a neupuceni zemljaci, Zvezdan glavom i bradom. Pa sad ako je policija napala Zvezdanovog mladjeg zemu i njegovog bivseg igraca mozda se nesto desava u FSS, mozda su se najzad resili da maknu Zvezdana iz srpskog fudbala. Bilo bi i krajnje-krajnje vreme kazu mnogi ljubitelji fudbala iz Srbistana.

    Ali cisto sumnjam u sve to, verovatnije je da je kao sitna riba Bratic jednostavno zapao za oko sumnjivim automobilom a pred policijom poceo da preti svojim vezama. No ni panduri nisu naivni, znaju i oni ko je ko u Srbiji pa znaju da su Braticeve pretnje pretnje praznom puskom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika