VIDEO Prevrnuo se šleper: Blokiran auto-put za Novi Sad, muškarac teško povređen

S. M. (30) povređen je danas u 11 časova prilikom prevrtanja kamiona na auto-putu Novi Sad - Beograd, između Inđije i Maradika, zbog čega je ova saobraćajnica blokirana.
U inđijskoj Hitnoj pomoći za 021.rs su naveli da su zbrinuli jednog muškarca i prevezli ga u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.
U Kliničkom centru Vojvodine za 021.rs kažu da je u 12.14 časova u tu ustanovu dovezen S. M. sa teškim telesnim povredama. 
"U toku je kompletna dijagnostika i zbrinjavanje pacijenta", dodaju u KCV za 021.rs.
 
Inače, nedugo nakon prevrtanja šlepera dogodio se još jedan sudar na pedesetak metara udaljenosti od mesta na kom se prevrnuo kamion.
 
Kako su saopštili "Putevi Srbije", na deonici Maradik - Inđija vozila koja se kreću u smeru Novi Sad - Beograd se preusmeravaju na petlju Beška, dok se vozila koja se kreću u smeru Beograd - Novi Sad kreću usporeno zaustavnom trakom.
 
Prema navodima svedoka, veliki šleper se prevrnuo, probivši ogradu između traka na auto-putu, čime je onemogućio prolaz vozilima u oba smera. 
 
Nakon toga dogodio se još jedan manji udes, koji je dodatno zakomplikovao situaciju.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
Građani su javili redakciji 021.rs da je potrebno da vozači traže okolne magistralne pravce ukoliko putuju ka Beogradu ili Novom Sadu, jer se zbog zastoja formira kolona vozila.
 
Putevi Srbije su apelovali na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Teme

udes
  • Ns

    17.07.2022 08:44
    Ali kad u komentarima licitiraju o tome sta se desilo ljudi koji nikad nisu seli u kamion...
    Kamio, sa svojih 40tak tona zajedno sa teretom je bezbedniji na 110-120km/h nego mali automobili. Tehnicki ispravniji, bolje kocnice, bolja preglednost itd. Da bi se ovo desilo na autoputu, i ovo je nagadjanje, moja pretpostavka je da je zaspao jer vozaci kamiona voze mnogo a i kada ne voze tj prave pauze, cesto imaju obaveze oko utovara/istovara, carinjenja itd.
  • Slucaj

    15.07.2022 12:49
    @Ko?
    Svaki dan vozim po autoputu 2*100 km (plus još kroz naselja). Želja mi je da vozim 90 km/h jer tako uštedim skoro 4 l benzina dnevno. Iskustvo mi govori da je bolje da vozim na kulturnoj distnci iza kamiona jer tako ostali vozači znaju da vozim sporo. Obično ne očekuju da su kola tako spora pa se zakucaju. Skoro nikada ne nađem kamion koji vozi 90. Većina me pretekne i to uz prvobitno guranje od nazad. Jednom u par dana sretnem neki kamion koji vozi ispod 90, i to često bude i mnogo sporije, jer mu verovatno nešto fali. Inače veliki broj kamiondžija se prestrojava u preticajnu traku da bi propustilo one što se uključuju na auto-put, što smatram da je van pameti. Ako pretiču, nije ih briga što peticajnom trakom neko dolazi sa 130+. Izlete čim vide prazan prostor pa onaj iza neka se snađe. Ne bih licitirala šta se ovde desilo. Ali na lokacji je i jutros bilo jezivo.
  • Neki tamo

    15.07.2022 05:16
    Samo Vi terajte vozace da sami utovare pa posle i istovare kamione i oni cr sigurno biti ofmorni i koncentrisani za voznju.
    Pametnom dosta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika