Suđenje za ubistvo MMA borca: Odbrana preti veštacima, Boća u pritvoru "samo zbog DNK nalaza"

Suđenje Daliboru Bogdanoviću Boći (44) i D. J. (43) za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca, nastavljeno je u Višem sudu.
Suđenje za ubistvo MMA borca: Odbrana preti veštacima, Boća u pritvoru "samo zbog DNK nalaza"
Foto: 021.rs

Tužilaštvo je predložilo da se stručnjaci za DNK najpre upoznaju sa spisima, pa ponovo izjasne, s obzirom na to da je proces krenuo ispočetka zbog promene člana sudskog veća, piše Dnevnik

Odbrana je bila protiv predloga i zapretila je krivičnim prijavama protiv veštaka, jer je Bogdanović "samo na osnovu DNK nalaza u pritvoru deset meseci". 
Predsednik veća sudija Vidoje Mitrić je zbog te izjave opomenuo advokata Srđana Lješkovića i naglasio da tako nešto nikada nije čuo i opomenuo ga da se više ne obraća veštaku, koji je rekao da izjavu advokata smatra pretnjom.
 
"Smatram da je advokat pretnjama pokušao da utiče na ishod veštačenja", istakao je veštak Dušan Keckarević i upitao kako pod takvim pretnjama da nastavi veštačenje.
 
Inače, na jučerašnjem glavnom pretresu supruga i brat Dalibora Bogdanovića iskoristili su pravo privilegovanog svedoka i odbili da svedoče.
 
Okrivljeni D. J. naveo je da je oštećen veštačenjem.
 
"Tvrdim da nisam pucao u Kovačevića i nisam došao nikoga da ubijem. Reagovao sam kada je Uroš krenuo na mene, tek tada sam uzeo oružje. Da sam imao nameru da ubijem, ne bih pucao kroz staklo", naveo je D. J. i podsetio je da je iskusan strelac i reprezentativac u tom sportu.
 
Bogdanović je napomenuo da mu leva ruka nije funkcionalna, a da je levoruk i da inače puca levom rukom. Takođe je dodao da ima protezu u nozi te da nije mogao da se okrene u kolima. 
 
Bogdanović i D. J. u sud su dovedeni iz pritvora koji im je poslednji put produžen do 5. januara. 
 
Nastavak suđenja zakazan je za 3. februar.
Bogdanović i D. J. se optužnim aktom terete da su 2. septembra 2021. godine, oko 21 čas, pežoom došli do zgrade u Cankarevoj 8 na Detelinari. Kako se navodi u optužnici, vozilom je upravljao okrivljeni D. J, dok se okrivljeni Boća nalazio na zadnjem sedištu. Sačekali su dolazak Goranca i Stefanovića, u nameri da obojicu liše života. Oštećeni su motociklima došli do zgrade, Stefanović je ostao kod ulaza, a Kovačević je motorom ušao u garažu i parkirao motor. 
 
D. J. je potom pucao u pravcu Goranca, koji tom prilikom zadobija povrede ruke. Za to vreme, Uroš Stefanović, u nastojanju da pomogne Kovačeviću, prilazi vozilu iz kog je pucano i kacigom razbija staklo kod vozača i na taj način udara okrivljenog D. J. u predelu leve nadlaktice. Tada, kako se navodi u optužnici, sa zadnjeg sedišta u Stefanovića puca i okrivljeni Bogdanović, a potom i D. J.
 
Od težine povreda, MMA borac je preminuo na licu mesta. 
  • A

    29.12.2022 10:51
    Da su ostali u pritvoru za otmicu za koju se vodi postupak u ovom istom sudu nebi se ovo dogodilo.
  • Rosa

    28.12.2022 21:38
    Rosa
    Boca je nevin, svi znaju da mu je sve namesteno
  • Pers

    28.12.2022 15:01
    goranac
    Pored članske karte takođe i investitor.Sad za koga radi pogodite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika