Tri nedelje od sukoba navijača sa policijom u NS: Četiri prijave, tužilaštvo čeka dodatne podatke

Tri nedelje su prošle od sukoba navijača Vojvodine i policije u centru Novog Sada. U tužilaštvu za 021.rs navode da su podnete četiri prijave.
Tri nedelje od sukoba navijača sa policijom u NS: Četiri prijave, tužilaštvo čeka dodatne podatke
Foto: 021.rs
Nakon sukoba je privedeno više od 50 osoba. 

Do sukoba na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Ulice kralja Aleksandra je došlo pre početka utakmice između Vojvodine i Partizana, kada je policija pokušala da kontroliše rutu kojom će proći domaći navijači kako ne bi došlo do okršaja navijačkih grupa.

Tada je deo navijača napao policiju i žandarmeriju. U osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) kažu za 021.rs da se vode dva istražna postupka i da imaju još po jednu krivičnu i prekršajnu prijavu.
 
"Pred ovim Tužilaštvom u toku je istražni postupak protiv dva lica zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Takođe, podneta je jedna krivična prijava protiv nepoznate osobe zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, kao i jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji zbog posedivanja noža", navode u tužilaštvu.
 
Sa ostalim privedenima zbog sukoba obavljeni su razgovori u svojstvu građana, a OJT je dobio izveštaj Policijske uprave Novi Sad, nakon čega su zatraženi dodatni podaci. 
"Kako se u izveštajima navode još neke lokacije sa kojih bi se takođe, eventualno, mogao sagledati kritični događaj ukoliko postoje odgovarajući materijali – video zapisi, zatražena  jedodatna provera i pribavljanje, te dostavljanje istih", kažu u OJT.
 
Podsetimo da je javnost bila uznemirena dešavanjima u centru 1. aprila, posebno jer su se društvenim mrežama delili snimci kako policija i žandarmerija pendreče veću grupu navijača. 
 
Fudbalski klub Vojvodina kažnjen je sa 350.000 dinara zbog nedoličnog ponašanja navijača. 
  • Zasto

    26.04.2023 22:18
    Policija dobije rutu kuda mora da sprovede navijace da se ne bi sastali i to je bilo uvek znaci pre utekmice dobio ulice koda vode jedne kuda vode druge da se ne bi bas desio okrsaj
  • NS

    24.04.2023 16:24
    Ne dirajte derane,pa ko će noćom da moleriše po gradu?
  • Paolo

    24.04.2023 14:54
    Zašto je policija branila navijačima Vojvodine da mirno prođu kroz pothodnik ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika