Bez završnih reči na suđenju bračnom paru Milutinović: Predložena još jedna poternica za Snajperom

Krivični postupak protiv Slobodana Milutinovića Snajpera i njegove supruge trebalo je da bude završen danas iznošenjem završnih reči.
Bez završnih reči na suđenju bračnom paru Milutinović: Predložena još jedna poternica za Snajperom
Foto: 021.rs

Međutim, ročište nije održano jer okrivljeni nije pristupio na pretres, saznaje 021.rs.

Milutinović, koji je zbog drugog predmeta bio u kućnom pritvoru, je u bekstvu još od 5. maja, kada se nije vratio iz dozvoljene šetnje.
Zamenik osnovnog javnog tužioca koji je nadležan za predmet protiv bračnog para Milutinović, predložio je da se za Milutinovićem raspiše još jedna poternica i da mu se odredi pritvor. Ovaj predlog je upućen vanraspravnom veću, koji će o njemu odlučivati.
 
Milutinovići se terete za nedozvoljeno držanje oružja, dok je on u drugom slučaju osuđen na kućni pritvor do pravnosnažnosti presude, kada bi trebalo da odsluži dve i po godine zatvora.
 
Dokazni postupak protiv Slobodana Milutinovića Snajpera i njegove supruge završen je 27. aprila. Optužnim aktom Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, bračni par Milutinović se tereti da je 5. septembra 2021. godine u stanu u Novom Sadu, neovlašćeno držao vatreno oružje.
 
Na početku suđenja, marta prošle godine, supružnici nisu priznali delo koje im se stavlja na teret, ali su oboje kasnije dopunili izjave koje su dali u tužilaštvu.
 
Milutinovićeva supruga je prilikom dopune svoje odbrane izjavila da je nabavila pištolj za "ne daj Bože" jer je njen suprug često bio odsutan, a one je bila sama sa decom u stanu i bojala se za njihovu bezbednost.

Slobodan Milutinović Snajper nalazio se u kućnom pritvoru od početka aprila nakon što je novosadski Viši sud posle presude na dve godine i šest meseci zatvora zbog prinude, lišavanje slobode i zlostavljanja devojke sa kojom je bio u emotivnoj vezi, odlučio da ga iz zatvorskog pritvora prebaci u kućni pritvor sa nanogvicom.

  • Neko

    31.05.2023 18:16
    Sramno
    Sramno za sudiju koji mu je sudio i dao nanogicu, sta je ocekivao da bude posten i sedi kuci. Kao i sudija, sad sudiju treba u zatvor dok ovaj nedodje. Kakvo je to nasilje bilo strasno, nismo se organizovali, trebali smo se okupljati ispred suda da taj sudija podnese ostavku i da nikad vise nikom nesudi. I njegovo s. vece i alavi s.porotnici koji dizu ruku kako im sudija kaze a sudija primi mito.Ovo je za gadjenje jer se zna 20 godina ko je Milutinovic jos od Kan-Kana kad je cuvao Butorovica.
  • Kod

    31.05.2023 16:39
    Vecevica na
    kafi. Nece njega drugar dati.
  • Mojsije

    31.05.2023 16:14
    Ju ju
    Molio bih sada doticnog sudiju da lepo zamoli Snajpera da se pojavi na sudjenju. A dok se on ne pojavi neka sudija bude u zatvoru. Mislim da je to posteno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika