Konačno završeno suđenje za dizanje u vazduh Snajperovog "poršea" na Grbavici: Presuda 3. novembra

Pred sudom su u ponedeljak, 23. oktobra konačno iznete završne reči na suđenju dvojici optuženih za pokušaj teškog ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera.
Konačno završeno suđenje za dizanje u vazduh Snajperovog "poršea" na Grbavici: Presuda 3. novembra
Foto: 021.rs
Na glavni pretres je iz novosadskog pritvora sproveden okrivljeni Beograđanin Nj. K. (36), a iz zatvora u Požarevcu S.Đ. (29) iz Barande, koji se terete za podmetanje bombe ispod Milutinovićevog automobila marke "porše" u februaru 2020. godine.
Dnevnik navodi da je troje branilaca, koji su zamerili tužilaštvu na "nepreciznoj optužbi bez uverljivih dokaza", tražilo oslobađajuće presude za branjenike.
Prvookrivljeni Nj.K. je oko sat vremena iznosio svoje završne reči, a u jednom momentu se predsedavajućoj obratio sa "nastavnice".
 
Okrivljeni je predao i završne reči na deset pisanih stranica i naveo šta, po njemu, "škripi" u optužnom aktu.
 
Posebno je naglasio da nije istaknuto ko je za šta odgovoran, ko je postavio eksplozivnu napravu, ko je aktivirao, koliko je bilo eksploziva, odakle je detonirana, na koji način i izneo je još brojne zamerke.
 
Njemu je bilo zbunjujuće to što je on prvookrivljeni, a pitao se zašto ne bi bio samo pomoćnik u izvršenju dela koje ne priznaje.
 
Branilac okrivljenih je zamerio i na nalazima veštaka, koji su, prema njegovim rečima, zasnovani u jednom delom na nepouzdanim snimcima kamera. 
 
Dodao je da se njegovom branjeniku ne može stavljati na teret krivično delo za koje se tereti i tražio je ukidanje pritvora u kom se nalazi 44 meseca ili da mu se odredi blaža mera.
 
Predsednica velikog veća sudija Ivana Josifović je zakazala objavljivanje presude za 3. novembar.
Podsetimo, na otvaranju pretresa optuženi nisu priznali ovo krivično delo, a oštećeni nije zahtevao njihov krivični progon.
 
Izjavili su da se ne poznaju i da nemaju nikakvih saznanja o suprotnim stranama u postupku, sve do početka pretresa.
  • Eh

    24.10.2023 15:59
    Da pitamo Vučevića
    Možda roni na dah?
  • Паја Мућак

    24.10.2023 15:09
    А одакле Снајперу Порше питам из СНС партије
  • XY

    24.10.2023 15:00
    Nejasno je..
    …da li to nekome sude što je pokušao ili što nije uspeo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika