Trojci zbog pljačke menjačnice u Temerinu produžen pritvor: Ukrali više od 1,5 miliona dinara

Trojci iz Žablja, za koju se sumnja da je krajem septembra opljačkala menjačnicu u Temerinu, produžen je pritvor, koji sad može da traje do 9. decembra.
Trojci zbog pljačke menjačnice u Temerinu produžen pritvor: Ukrali više od 1,5 miliona dinara
Foto: 021.rs
Tridesetpetogodišnjem R.D, godinu dana mlađem Z.P. i dvadesetčetvorogodišnjem B.I. stavlja se na teret da su 22. septembra, uz pretnju vatrenim oružjem, opljačkali menjačnicu i ukrali više od 1,5 miliona dinara, piše Dnevnik.
 
Protiv ove trojke pokrenuta je istraga zbog osnovane sumnje da su Z.P. i I.B. počinili krivična dela razbojništvo, nedozvoljeno posedovanje oružja i izazivanja opšte opasnosti, a D.B. se tereti za pomaganje u razbojništvu i izazivanje opšte opasnosti.
"Naredbom o sprovođenju istrage, osumnjičenim Z.P. i I.B. se stavlja na teret da su, po prethodnom dogovoru, koristeći vatreno oružje, čija nabavka nije dozvoljena građanima, uz pretnju radniku menjačnice u Temerinu oduzeli novac u iznosu većem od 1,5 miliona dinara, u čemu im je pomagao osumnjičeni D.R, stavljajući im na raspolaganje sredstvo izvršenja dela", navode u novosadskom Višem javnom tužilaštvu (VJT).
 
Nakon pljačke, dodaju iz VJT, osumnjičeni su 23. septembra u Gospođincima pokušali da unište motor.
"Oni su zapalili motor koji je korišćen pri razbojništvu i na taj načun su izazvali opasnost za imovinu većeg obima", navode u tužilaštvu.
 
Podsetimo, naoružani i maskirani muškarci su tog 22. septembra oko 20 sati motociklom stigli do menjačnice u Temerinu, opljačkali je, a zatim pobegli ka Novom Sadu.
 
Srećom, niko nije povređen, a na društvenim mrežama se pojavio snimak pljačke.
  • NN

    16.11.2023 10:36
    A ovima
    što organizovano kradu više miliona evra, ništa.

    Iz prve ruke, završava se organizovana kriminalna otimačina nekoliko spratova zgrade preko puta Bazara!

    Pređite limit, budite slobodni !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika