Maloletni huligani napadaju osnovce na Novom naselju, roditelji zabrinuti za decu

Proteklih dana na Novom naselju zabeleženo je više slučajeva napada maloletnih huligana na učenike Osnovne škole "Prva vojvođanska brigada", saznaje 021.rs.
Maloletni huligani napadaju osnovce na Novom naselju, roditelji zabrinuti za decu
Foto: 021.rs
Napadana su uglavnom deca prilikom povratka iz škole u večernjim satima. Huligani su imali kapuljače, a nosili su palice i letve. 
 
Pojedini zabrinuti roditelji su odlučili da ponovo prate decu, jer smatraju da policija nije preduzela konkretne mere.
Prema saznanjima 021.rs, policija je upoznata sa ovim incidentima i radi na pronalaženju počinilaca, ali i na povećanju broja patrola u ovom delu Novog naselja.
 
Roditelji navode da decu nižih razreda presreću uglavnom maloletnici koji su u višim razredima osnovne škole ili su tek krenuli u srednju. 
Ovi maloletni huligani se kreću u grupi i decu zaustavljaju, pitajući ih za koji klub navijaju, nakon čega im zadaju nekoliko udaraca.
 
Među roditeljima se dele i više poruka o napadima na decu, u koje je 021.rs imao uvid. U nekim porukama se navodi da su slučajevi prijavljeni policiji i da je roditeljima rečeno da su isti huligani već napadali decu. 
 
"Dobro veče. Danas su ispred naše škole presretali decu i pitali za koji klub navijaju. Nekoliko dece je dobilo batina jer ne navijaju za određeni klub. Upozorite decu", piše u jednoj poruci. 
 
Roditelji za 021.rs kažu da je i ranije bilo slučajeva napada na decu na Novom naselju, ali i da je bilo okršaja među huliganima.
Kažu i da su o svemu obavestili školu "Prvu vojvođansku brigadu", te da bi ovom problemu trebalo da se razgovara na sednici Saveta roditelja.
 
U OŠ "Prva vojvođanska brigada" kažu da su upoznati sa događajima. 
 
"Direktor škole je razgovarao sa škoskim policajcem i pomoćnikom komandira policijske stanice Satelit. Pojačane su patrole na delu Novog Naselja oko škole i za počiniocima se intenzivno traga", navode u školi.

Komentari 113

  • Vldimir

    06.02.2024 17:30
    Naselje
    Ljudi ,pa i to su nasa deca...Mi smo krivi a ne dete "hulugan" od 13godina. ...Ko koga bre...
  • Праведник

    04.02.2024 01:13
    Продукт зла у ком живимо
    Никад црње и веће зло није било у друштву. Где је лаж, превара, блуд и све најгоре постала нормална ствар. Подржава се и негује прави пакао у друштву и ништа добро и нормално не можемо очекивати.
  • Dm

    02.02.2024 23:21
    Ti takozvani navijač, vonabi fudbaleri su pošast koja hara svim delovima grada. Država žmuri zato što indirektno finansira te huligane. Moje dete je bilo meta takvih huligana na Grbavici, pričam sa prijateljima čija deca idu u druge škole na istoj teritoriji iste brobleme imaju. Ti mali fudbalerčići/navijači/huligani su rak rana našeg društva zajedno sa njihovim roditeljima i sa time se treba ozbiljno pozabaviti. Ako neće država koja ih finansira moraćemo mi građani da se organizujemo i tobrešimo motkama inače će dobra deca da nam stradaju .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika