Odloženo suđenje za pokušaj ubistva inspektora novosadske policije

Suđenje D. S. (45) iz Novog Sada, koji je optužen da je sa 11 uboda nožem po rukama i nogama, 21. oktobra 2020. godine, pokušao da ubije inspektora novosadske policije Uroša Nikića, odloženo je.
Odloženo suđenje za pokušaj ubistva inspektora novosadske policije
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, suđenje je odloženo jer je majka okrivljenog angažovala novog branioca.
 
Pre otvaranja glavnog pretresa, advokat Boško Živić je saopštio da je njega angažovala majka optuženog i priložio sudu punomoć od 30. maja 2024. godine. On je potom pojasnio da, zbog kratkog roka, nije bio u prilici da obavi razgovor sa okrivljenim i da se upozna sa spisima predmeta i zatražio je odlaganje glavnog pretresa. Kako je rekao, o slučaju zna samo ono što mu je majka okrivljenog ispričala. Advokat Živić je predložio i da se ne razreši branilac po službenoj dužnosti dok ne bude doneta odluka da li će preuzeti slučaj.
Okrivljeni je sudskom veću kojim predsedava sudija Ivana Josifović predočio da nema primedbi na rad sa braniocem po službenoj dužnosti, ali da ima više poverenja u advokata kog njegova majka angažuje.
 
Okrivljeni je u novembru prošle godine otkazao punomoć advokatu koji ga je zastupao jer, kako je obrazložio, ne želi da ga on više brani u ovom krivičnom postupku. Tada je rekao da nije u mogućnosti da angažuje novog i da je saglasan da sud postavi branioca po službenoj dužnosti. Međutim, u aprilu ove godine je otkazao punomoć angažovanom advokatu jer, prema njegovim rečima, nije uspeo da usaglasi stavove sa braniocem u vezi odbrane i završnih reči.
Optuženi je na početku suđenja priznao da je 21. oktobra 2020. godine, u Ulici Save Đisalova u Novom Sadu, nožem-skakavcem izbo muškarca, za koga, kako je rekao, nije znao da je policijski inspektor. Međutim, oštećeni Uroš Nikić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom, prilikom svedočenja je rekao da su se oni legitimisali i rekli da su policajci.
 
U dosadašnjem postupku saslušani su svedoci i sudski veštak za oblast elektrotehnike, audio-video tehnike i kvaliteta tonskog zapisa. Svoj iskaz su dali i veštak sudske medicine, koji je, zajedno s veštakom balističke struke, uradio kombinovano veštačenje po kom su Nikićeve povrede, 11 ubodnih rana nožem u predelu nogu, okarakterisane kao teške i opasne po život. Nikić je zbog povređene arterije mogao da iskrvari da nije bilo blagovremeno ukazane lekarske pomoći.
 
Glavni pretres je zakazan za 27. jun.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika