Odloženo suđenje Novosađaninu koji je pijan prošao osam puta kroz crveno i udario policijski auto

Suđenje R. B. (53) iz Novog Sada zbog ugrožavanja javnog saobraćaja, nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi i napada na službeno lice, biće nastavljeno 21. juna.
Odloženo suđenje Novosađaninu koji je pijan prošao osam puta kroz crveno i udario policijski auto
Foto: 021.rs
Portparolka novosadskog Osnovnog suda Svjetlana Radovanović rekla je za Dnevnik da glavni pretres nije održan na molbu javnog tužioca jer se postupajući javni tužilac u ovom krivičnom predmetu nalazi na bolovanju, te je naredni zakazan za 21. jun.
 
Prethodno ročište takođe nije održano, ali zbog mogućnosti eventualnog zaključenja sporazuma o priznanju krivičnog dela okrivljenog i nadležnog tužilaštva.
Ovaj pedesettrogodišnji Novosađanin uhapšen je 3. decembra 2022. godine, nešto pre ponoći, nakon policijske potere. Priveden je jer se nije zaustavio na znak saobrćajne policije, već je pokušao da pobegne i, pritom, kako se sumnja, osam puta prošao na crveno svetlo na semaforu.
 
Sumnja se, takođe, da je udario u policijski auto i tako lakše povredio dvojicu policijskih službenika, a da je, zatim, audijem pokušao da udari još dvojicu policajaca koji su ga zaustavljali. I njih dvojica su zadobila lake telesne povrede.
Osumnjičeni je zaustavljen na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Narodnog fronta, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,2 promila alkohola u organizmu.
 
Osumnjičeni prilikom saslušanja nije izneo odbranu. Nakon toga mu je, na predlog tužilaštva, određen pritvor, u kom je bio do jula prošle godine, kada mu je, na predlog odbrane, ukinut pritvor i zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz nanogvicu.
  • Miki

    02.06.2024 18:31
    Jel na slobodi ili Banovića?Pa trebalo je da se linčuje i u rudnik sa njim.Čiji je kum,rodjak???Stranka???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika