Novosadski sud osudio vlasnika turističke agencije zbog prevare: On u bekstvu već šest godina

M. D. (50), vlasnika subotičke turističke agencije "Sun & Sea" optuženog da je tokom 2018. godine prevario više klijenata, Viši sud u Novom Sudu osudio je na pet godina zatvora.
Novosadski sud osudio vlasnika turističke agencije zbog prevare: On u bekstvu već šest godina
Foto: 021.rs
Takođe, kako piše Blic, on je kažnjen i sa pet godina zabrane obavljanja funkcije direktora u privrednim društvima uz obavezu da nadoknadi imovinsko pravni zahtev oštećenima.
 
Saznanja "Blica" potvrdio je advokat optuženog Dane Žigić, koji je istakao da presuda još nije pravosnažna.
Žigić je napomenuo da će na presudu podneti žalbu.
 
M. D. koji je već šest godina u bekstvu, osuđen je zbog sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica čime je desetine klijenata oštetio za preko 50.000 evra.
Građani koji su rezervisali letovanje u turističkoj agenciji "Sun & Sea" u Subotici ostali su bez uplaćenog novca i bez odmora. Vlasnik je pobegao, agencija je zatvorena, na vratima je ostao zalepljen papir na kome piše "Godišnji odmor".
 
Nadležni su tada objavili da se desetine putnika javilo policijskoj upravi Subotica te da je slučaj preuzelo Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu a da se sumnja da je okrivljeni prevario i više klijenata prodajući im ekskluzivne aranžmane vredne po nekoliko hiljada evra te ih na taj način oštetio za preko 50.000 evra i pobegao. 
  • Mila

    04.06.2024 17:55
    Kako to
    Eto tako ,moze im se .Pravosudje je katastrofa ,uglavnom ganjaju sirotinju zbog malog duga il prekrsaja Ovi sto masovno kradu ,varaju ,ubijaju ,provlace se bez kazne ,odgadjaju se kazne ,ne urucuje poziv ,imaju opravdanje da ne dodju ,skrivaju se i tako godinama Zato sirotinju zbog neplacenog racuna trazi policija ,dolaze izvrsitelji ,.Zapleniti mu imovinu i vratiti ljudima novac koji duguje ,a on ce jednom da se pojavi pa ga privesti Al to ce advokat da sredi ,zastarice tuzba a on ce i dalje da vara i krade ,Sramota
  • Sale NS

    03.06.2024 10:16
    Kako to bre?
    Čitam redom vesti iz rubrike "HRONIKA". Uglavnom je to:
    - odloženo, odloženo...
    - u bekstvu već 6 godina
    - od ranije poznat policiji
    - itd..... itd.

    KAKO TO BRE?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika