Dvojica uhapšena zbog pucnjave na Telepu, traga se za još dvojicom: Terete se za pokušaj ubistva

Novosadska policija uhapsila je R. A. (24) i S. Š. (27) zbog sinoćne pucnjave na Telepu.
Dvojica uhapšena zbog pucnjave na Telepu, traga se za još dvojicom: Terete se za pokušaj ubistva
Foto: 021.rs

Kako se navodi u saopštenju policijske uprave, dvojica Novosađana uhapšena su zbog postojanja sumnje da su učinili krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Sumnja se da su njih dvojica, zajedno sa još dva lica za kojima policija intenzivno traga, učestvovali u događaju u kojem je ispaljeno nekoliko hitaca iz vatrenog oružja ka tridesetjednogodišnjem Novosađaninu, koji nije povređen.
 
R. A. i S. Š. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu.
Povodom ovog događaja oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, navodeći da je delo kvalifikovano kao teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.
 
Najmanja zaprećena zatvorska kazna za ovo delo je 10 godina, dok je maksimalna doživotni zatvor.
 
Drugo krivično delo u vezi sa oružjem kažnjivo je kaznom zatvora u trajanju od dve do 12 godina. 
 
"U toku do sada preduzetih radnji i mera, na lice mesta je izašao dežurni javni tužilac koji je izvršio uviđaj, dok su u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, sa lica mesta izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet dalje obrade i analize. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva uhapšeni su osumnjičeni te im je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti dovedeni u Više javno tužilaštvu u Novom Sadu radi saslušanja na okolnost izvršenja krivičnog dela, dok se intenzivno traga za ostalim osumnjičenima koji su se dali u bekstvo", saopšteno je iz tužilaštva
 
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku sprovođenja istrage povodom ovog događaja, dok će dalje procesne odluke donositi u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.
 
Podsetimo, kako je 021.rs izvestio pucnjava se dogodila sinoć oko 21.30h, na uglu ulica Jovana Popovića i Ilariona Ruvarca.
Ekipa Hitne pomoći je intervenisala na poziv policije. 
 
Portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj za 021.rs rekao je da je povređen 29-godišnji muškarac. 
 
Prema rečima doktora Krulja, on je zbrinut na licu mesta i zatim prevezen u Urgentni centar, na hirurgiju.
 
Deo Ulice Jovana Popovića bio je blokiran.
  • Miki

    14.06.2024 17:15
    Samo najstroze
    Dozivotna preventivno i time ucinite drustvu uslugu, a njih ma tucanje kamena.
  • Global

    14.06.2024 14:55
    ...
    @Plaćač poreza

    Gde ode brate od Telepa i lokalaca do Ruske imperije!!! Manje gledaj Tik tok, pa neces vise pisati ovakve nebuloze od tekstova! Svetska banka najavila rast ruske ekonomije za iducu godinu od 4.9%. I za tvoju informaciju 92% stranih kompanija je posle SVO ostalo da posluje u Rusiji!
  • Kulturann

    14.06.2024 14:28
    Dali će se obratiti pokrajinska premijerka?Ili je već otišla pošto je ministri ne zarezuju......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika