Pokušaj otmice tinejdžera u Sremskoj Kamenici: Dvojica priznala krivično delo, treći ide na sud

Dvojica od trojice 21-godišnjaka iz Novog Sada, koji se sumnjiče da su oteli tinejdžera iz Sremske Kamenice, sklopili su sporazum o priznanju krivičnog dela.
Pokušaj otmice tinejdžera u Sremskoj Kamenici: Dvojica priznala krivično delo, treći ide na sud
Foto: 021.rs
Kako je za Dnevnik potvrdila portparolka novosadskog Višeg suda Jelena Ostojim, S.B.Đ. i R.M. su za otmicu i falsifikovanje isprave osuđeni na jedinstvenu kaznu zatvora i trajanju od tri godine i sedam meseci zatvora.
 
Njih dvojica su sa R.M. iz Novog Sada, od hapšenja 5. februara 2023. godine iza rešetaka, osuđeni su nakon sklapanja sporazuma o priznanju krivice njima je određen kućni pritvor sa nanogvicom. Ova mera će trajati do upućivanja na izvršenje kazne zatvora.
Treći mladić, B.G, koji se osim za otmicu tereti i za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu više policijskih službenika Policijske uprave Novi Sad, nije zaključio sporazum i on će se naći pred sudijom novosadskog Višeg suda 17. septembra, za kada je zakazano pripremno ročište. On se i dalje nalazi iza rešetaka jer mu je pritvor poslednji put produžen do 25. juna.
 
Oni su zajedno sa tada 17-godišnjim S.M. uhapšeni zbog otmice osamnaestogodišnjeg N.T.
Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu su se sva trojica, prema nezvaničnim saznanjima Dnevnika, branila ćutanjem, odnosno iskoristili svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu. 
 
Oštećenom je određen status zaštićenog svedoka. 
 
Tinejdžer je kidnapovan u noći između 4. i 5. februara ove godine, na ulici, u blizini kuće u Sremskoj Kamenici u kojoj stanuje. Otmicu je prijavio otac mladića, kome su tražili 200.000 evra kako bi mu vratili sina. Posle potrage na Klisi, policija je u gepeku automobila kod gradske deponije pronašla nepovređenog N. T, a njegovi otmičari su uhapšeni.
 
U ovom slučaju učestvovao je i sedamnaestogodišnjak, koji je u međuvremenu postao punoletan. Njemu je izrečena vaspitna mera, pojačan nadzor organa starateljstva i ta mera može trajati najmanje šest meseci, a najviše dve godine, s tim što će sud naknadno odlučivati o njenom prestanku.
Osim toga, on je posebno obavezan da se bez naknade uključi u rad humanitarnih organizacija ili u poslove socijalnog, lokalnog ili ekološkog sadržaja u trajanju od 120 časova u periodu od šest meseci, koliko može trajati ova posebna obaveza.
 
Takođe, izrečena mu je obaveza da se uključi u pojedinačni ili grupni tretman u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi ili savetovalištu i da postupa po programima rada koji budu sačinjeni za njega.
  • Zoki

    21.06.2024 09:14
    Za ovo bi u truloj nam Americi dobili svaki bar po 20 godina robije. Mi smo država u pokušaju.
  • Pazimolimte

    21.06.2024 09:12
    Baš su strogo kažnjeni, garant nikom više na pamet neće pasti da počini slično!
  • Симеон

    21.06.2024 09:11
    Да ли се неко уграђује...
    Питам се која фирма увози наногице, пошто колико видимо веома уносан бизнис. Само чекам када ће за убиства почети да доносе пресуде ношења нпр. златне кајле са ограничењем кретања и ординирања на територији Страдије....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika