Novosadski sud produžio pritvor Novici Antiću za još dva meseca

Apelacioni sud u Novom Sadu produžio je za još dva meseca pritvor bivšem predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću do 27. jula.
Kako je saopštio Antićev advokat Ivan Ninić, pritvor je produžen i njegovom sindikalnom saradniku Predragu Jevtiću.
 
Ninić je za Fonet rekao da je to treća odluka kojom se Antiću određuje mera pritvora i to će ukupno biti "pet meseci koordinisane i sistematske represije prema njemu i njegovoj porodici".
On je naveo da je Tužilaštvo kao razlog za pritvor navelo, a sud prihvatio, postojanje mogućnosti uticaja na svedoke koji treba da budu saslušani, dodavši da je Tužilaštvo proširilo inicijalni spisak svedoka, tako što je predložilo 16 novih.
 
"Sve ukazuje da je dinamika njihovog pozivanja i saslušanja takva da se opravda i pokrije vremenski opseg za koji je produžen pritvor, a pritom, na sve okolnosti na koje se svedoci saslušavaju, postoji pisana dokumentacija i ne postoji nijedan opravdani razlog da se Antić ne brani sa slobode", naveo je Ninić.
Uz ocenu da je dosadašnja istraga izgubila bilo kakav smisao, Ninić je ukazao da je i fokus i jedini cilj da se Antić zadrži što duže u pritvoru, da više nikome ne padne na pamet da ukazuje na "nepočinstva i malverzacije u sistemu odbrane".
 
"Iz ugla tužilaštva svaki dinar koji je potrošen za poslovanje Vojnog sindikata naprasno postaje predmet navodne pronevere. To je opasan presadan i fenomen, koji preti da trajno i prinudno ograniči anutonomiju bilo kakvog sinikalnog delovanja i organizovanja u ovoj državi", rekao je Ninić.
 
On je izrazio sumnju da su ovom predmetu, suštinski, sud i tužilaštvo samo jedna transmisija, koja sprovodi želje drugih pojedinaca i centara moći izvan pravosudne grane vlasti, koji su odlučili da Antiću "trajno unište život, zdravlje i zapečate karijeru u vojsci".
 
Prema Ninićevim rečima, kod Antića su godinama prisutni zdravstveni problemi, koji se sada dodatno manifestuju u pritvoru i za četiri meseca je oslabio 35 kilograma, tako da su posledice po njegovo opšte zdravstveno stanje su neupitne.
 
"Na delu je flagrantna zloupotreba mere pritvora, koja se sada već tradicionalno u Srbiji koristi za obračun sa političkim neistomišljenicima i svim pojedincima koji nisu na liniji glorifikacije politike aktuelnog režima", kazao je Ninić. 
  • eLena

    24.06.2024 14:38
    Tužioci i sudije želim vam da se vi nađete u koži ovog čoveka i svih drugih koje nezakonski maltretirate.
  • Realnost

    24.06.2024 14:12
    Realnost
    Ne znam šta si hteo postići, ali sujeta te pojela, čiji rat si vodio i protiv koga možda ti znaš, a bilo je toliko bitnih stvari za svakog pojedinca da si samo za.ebao šansu da se to reši! Tvoje je bilo da se boriš za malog pojedinca, a ne da biraš podobne, svakako takvi nikom ne trebaju a najmanje vojsci i Srbiju!!! A za ovu ciganiju za koju te terete i za koju prave probleme ponedincima koji to nikako nisu zaslužili za to si reci sam sebi šta trebaš!!!! Srećno ti bilo, s tim ti moraš da živiš!!!
  • Vosa

    24.06.2024 13:29
    Nego, do kad je Radojicicu produzen pritvor?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika