Mladići priznali krivicu za ranjavanje nožem u Petrovaradinu: Dobili godinu dana zatvora

Novosađani S. Š. (26) i S. M. (24) su sporazumom o priznanju krivičnog dela priznali da su avgusta prošle godine kod Rokovog potoka u Petrovaradinu napali mladića.
Mladići priznali krivicu za ranjavanje nožem u Petrovaradinu: Dobili godinu dana zatvora
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, obojica se sumnjiče da su prošlog leta izboli 24-godišnjeg M. M, a priznanjem dela osuđeni su na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana.
 
Iako je prvobitno delo bilo kvalifikovano kao pokušaj teškog ubistva, ono je prekvalifikovano u nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu.
Prema saznanjima Dnevnika, obojici je, nakon što su zaključili sporazum o priznanju krivičnog dela, 29. maja ukinut pritvor.
 
Zločin se dogodio u avgustu, a policija je rasvetlila događaj sredinom decembra 2023. godine. 
S.Š, koji je i sam bio ranjen, uhapšen je zbog sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, a S M. je lišen slobode kao saizvršilac u tom krivičnom delu.
 
Njih dvojica se sumnjiče da su 9. avgusta, oštrim predmetom, naneli dvadesetčetvorogodišnjaku iz Petrovaradina teške telesne povrede, opasne po život. Hitna pomoć je te večeri izašla na teren i u Ulici Podunavskog odreda zatekla ranjenog dvadesetčetvorogodišnjaka, dok je drugi povređeni mladić zatečen na mostu u Preradovićevoj ulici.
Tužilaštvo je kvalifikovalo delo kao pokušaj teškog ubistva još 10. avgusta kada su izašli na lice mesta u Ulicu Podunavskog odreda, gde je na parking prostoru došlo do sukoba više NN lica.
  • Simela

    26.06.2024 16:07
    Vojnici partije
    Biće spremni za nove izbore da obezbedjuju vlast i sakupljaju glasove.
  • Neo NSovac

    25.06.2024 23:18
    Nema mesta KPZU
    Za sve sto misle ispravno da je blaga kazna (sto i jeste).

    Ja znam za ljude koji su 20 godina udji-izadji jer ne znaju da se snadju na slobodi pa prave ozbiljne prekrsaje da se vrate nazad jer tamo (u zatvoru) nesto ipak vrede.

    To vam je ko veza samo u zatvorskom svetu.
    Nazalost povecava se stanovnistvo u ovom sektoru, samo nema ko da gradi stanove za njih, za raliku od ovog slobodnog stanovnistva!
  • sassa

    25.06.2024 11:35
    Sramota
    Stvarno sramota, ako sudija uopšte zna šta znači ta reč.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika