Advokat: Neko se plaši da se Novica Antić brani sa slobode, dve suprotne odluke suda u istom danu

Branilac donedavnog predsedsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića, Ivan Ninić izjavio je da se neko u Srbiji plaši da se Antić brani sa slobode, dok "okoreli kriminalci slobodno šetaju ulicom".
Advokat: Neko se plaši da se Novica Antić brani sa slobode, dve suprotne odluke suda u istom danu
Foto: Beta (Miloš Miškov)
"Odbrana četiri meseca ukazuje na razmere kršenja procesnih prava Novice Antića, kao političkog zatvorenika, prema kome se vrši krivični progon zbog sindikalnog aktivizma i realizacije obećanja aktuelnog premijera Miloša Vučevića da sindikati ne treba da postoje u Vojsci Srbije", rekao je advokat Ivan Ninić.
On je ukazao da je rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu Nenada Simovića, u petak, 21. maja, na predlog branilaca, na tri sata ukinut pritvor Antiću i njegovom saradniku Predragu Jevtiću, ali da se tužilaštvo žalilo na tu odluku, koja je istog dana rešenjem tročlanog vanpretresnog veća tog suda preinačena.
"Dve dijametralno suprotne odluke istog suda, potpisane u istom danu, potvrđuju da u pravosuđu ima ljudi koji nisu ucenjeni, niti su pod kontrolom službi bezbednosti, poput sudije Nenada Simovića, koji je demonstrirao čast, dignitet i integritet, ali i priličnu hrabrost, ukidanjem pritvora Novici Antiću", istakao je Ninić.
 
On je naglasio da je neobjašnjivo da rešenje sudije za prethodni postupak nije dostavljeno administraciji Okružnog zatvora u Novom Sadu, već je istog dana preinačeno od strane vanpretresnog veća, tako da je odlučeno da Antić ostane u pritvoru.
  • Nik

    28.06.2024 19:40
    Tipičan Putinovski način obračuna sa neposlušnima. Strpaj ga u zatvor, a kad će i da li će izaći iz njega, pitanje je.
  • milicica

    27.06.2024 21:09
    coveka i ne znam
    Ali mi je mnogo cudno da ga ni njegovi nesto ne brane
  • dika

    27.06.2024 11:59
    Njegovo "sa slobode" će značiti iz azila u Rusiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika