Optuženi za pretnje Lalić iz kućnog pritvora pobegao pre više od mesec dana

Optuženi zbog ugrožavanja bezbednosti novinarke Ane Lalić Hegediš pobegao je iz kućnog pritvora pre nešto više od mesec dana, 1. juna.
Optuženi za pretnje Lalić iz kućnog pritvora pobegao pre više od mesec dana
Foto: 021.rs
Javnost je o tome saznala u četvrtak, jer je tada bio zakazan pretres u Višem sudu u Beogradu, na kome se nije pojavio, prenosi Danas.
Predsednik Komsije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić u četvrtak uveče je saopštio da je optuženi za ugrožavanje bezbednosti novinarke državljanin Francuske i Srbije S. I. pobegao iz kućnog pritvora.
Optuženi je 11. marta putem mesindžera na Fejsbuku uputio poruke pretnji, uvreda i govora mržnje, a prilikom ulaska u zemlju priveden je i pronađen je uređaj sa dokazom da je on počinio krivično delo iz člana 138 Krivičnog zakonika.
 
Matić je zamolio sve koleginice i kolege, kao i sve druge koji imaju informacije o kretanju te osobe, da prijave na broj Ministarstva unutrašnjih poslova 192 ili Sigurne linije SOS telefona za prijavljivanje pretnji i nasilja nad novinarima 0800 100 115.
  • Mirko

    05.07.2024 15:14
    Kako je to nepomeniku promaklo?
  • Lila

    05.07.2024 14:19
    A da nam 192 objasni kako je moguće da ne primete bekstvo osobe koja je pod nadzorom. Samo to.
  • PABLO

    05.07.2024 12:04
    normalono
    Evo vam još jednog dokaza da nanogica može da se neutrališe i to vrlo prosto.Ne zaboravite i snajpera.Što će reći da je nanogica jedna najobičnija prevara našeg ( pokušaja ) sudstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika