Načelnik Milovac o požaru u Laze Telečkog: Stan bio potpuno zadimljen, reč je o veoma starom objektu

Načelnik Uprave za vanredne situacije Stojan Milovac rekao je medijima da su vatrogasci brzo reagovali, ali da su nažalost dve osobe preminule u stanu koji je bio potpuno zadimljen.
Načelnik Milovac o požaru u Laze Telečkog: Stan bio potpuno zadimljen, reč je o veoma starom objektu
Foto: 021.rs
Milovac kaže da su vatrogasci dobili poziv u 8.57 časova i da je vatrogasno-spasilačka brigada bila na terenu u roku od četiri minuta.
"Vrata stana iz kog je dim izlazio bila su zaključana. Vatrogasci su nasilno otvorili vrata i odmah su pronašli dva lica u prostoriji. To je stan od 15 kvadrata. Bilo je potpuno zadimljenje. Oni su evakuisani van prostorije, ali Hitna pomoć je konstatovala smrt dva lica", navodi Milovac.
 
Na pitanje da li se zna uzrok požara, načelnik uprave za vanredne situacije kaže da to još nije sigurno, ali da je reč o veoma starom objektu, sa starim instalacijama, koji nema čak ni armirano-betonske ploče. 
U požaru koji je izbio jutros u zgradi u Ulici Laze Telečkog pronađena su tela dve muške osobe, za sada nepoznatog identiteta i godišta. 
 
Vatrogasci su brzo lokalizovali požar koji je izbio u potkrovlju zgrade.
 
Uzrok smrti dve muške osobe tek treba da bude utvrđen, odnosno da li su bili mrtvi pre izbijanja požara.
  • /

    10.07.2024 21:39
    /
    hoce to u junu kada se zalozi a odzak nije ociscen
  • Novogradnja

    10.07.2024 17:15
    @Starogradnja
    Kralju zaboravljas kao i svi botovi da se u Bernu kao i celoj Evropi i skoro celom Svetu izdvaju miloni vekovima za objekte pod zastitom dok vlasnici istih lagodno zive od tih primanja! U Srbiji nista nije ulagano decenijama sem sto po neki objekat bude ofarban i nista vise do duse i te farbe traju jedan mandat! U vecini slucajeva objekti u Centru Ns nemaju Gas Cg uredjene Kanalizacije Temelje…i vi lupetate o Bernu…Srbija je ovo Kralju!
  • Maja

    08.07.2024 20:41
    Alavost
    Zivela sam I odrasla u Mite Ruzica.Zgrade su dobre,stanovi isto.Ovde je problem sto su investitori devetesetih tavanski prostor(veseraj) preuredjivali u garsonjerice tj.golubarnike.Struju I instalacije radili nestrucni ljudi I eto vam tragedije.Tako je bilo I u Kontrastu,alavost nema granice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika