Dvojica zadržana zbog nasilničke vožnje u Novom Sadu: Za volanom sa više od dva promila alkohola

Novosadska policija je proteklog vikenda iz saobraćaja na teritoriji Južnobačkog okruga isključila 184 vozača i 24 vozila, a zadržala je 14 vozača.
Dvojica zadržana zbog nasilničke vožnje u Novom Sadu: Za volanom sa više od dva promila alkohola
Foto: 021.rs
Deset vozača je zadržano jer su vozili pijani, a dvojica zbog ponavljanja ili nastavljanja vršenja prekršaja.
 
Dvojica vozača se terete za nasilničku vožnju, jer su u Novom Sadu vozili automobil sa više od dva promila alkohola u organizmu.
Zadržani vozači će, uz prekršajnu prijavu, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.
 
U periodu od 5. do 7. jula, na području Južnobačkog okruga, dogodilo se 30 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dve osobe teško, a devetnaest je lakše povređeno.
U istom periodu, ali u Novom Sadu, bilo je 19 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba teže, a devet je lakše povređeno. 
 
Policijska uprava u Novom Sadu je, tokom vikenda, na području Južnobačkog okruga, kaznila vozače za ukupno 1.029 prekršaja.
  • Duki

    09.07.2024 11:32
    Ništa čudno
    Uopšte me ne čudi. Danas je "normalna" nasilnička vožnja! Naravno da su postojeća vlast, sa postojećom policijom, postojećim zakonodavstvom, i postojećim sudstvom za sve krivi! Živim u velikom selu, u sporednoj ulici, gde moram zbog divljanja vozača, da pozatvaram prozore, i povučem se u prostorije prema dvorištu, tj polovina kuće mi je neupotrebljiva! 80% automobila koji prođu mojom omalenom kratkom ulicom, bez ikakvog razloga gaze automobile do maksimalnih obrtaja, a zatim naglo koče! Aspusi ne da su truli, nego su pravljeni da specijalno brundaju, i snažno detoniraju pet-šest puta, poput formule1, prilikom svake promene brzine, od čega se tresu svi prozori! Policije nema, i ne preduzima apsolutno ništa protiv nasilničke vožnje! Vozio sam skoro do grada, putem gde je ograničenje 80km/h. Bio sam jedini koji se toga pridržavao! "Balavica" za volanom, se non stop lepila nestrpljivo za mene, sa nekim Puntom da me pretekne, ali je bila gužva na putu te nije uspevala. Konačno! Zatim sam je izdalje pratio. Stigla je do 140 jer je imala ispred kamion ili Punto nije mogao brže?! Šta reći?!
  • D

    08.07.2024 21:44
    .
    Kazne za pokušaj višestrukog ubistva ovakvim! Plus milion dinara novčane kazne. Pa onda neka "popiju koju uz čuvenu rečenicu - bolje vozim kada popijem"...
    Kada se počne sa realnim kaznama, smanjiće se pogibija sigurno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika