Za mesec dana kažnjeno 627 vozača e-trotineta, najviše u Novom Sadu

Pripadnici saobraćajne policije, za mesec dana kontrole, otkrili su i sankcionisali ukupno 627 prekršaja vozača električnih trotineta.
Za mesec dana kažnjeno 627 vozača e-trotineta, najviše u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Najveći broj prekršaja otkriven je na teritoriji Policijske uprave u Novom Sadu - 182 i na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd - 144 prekršaja.
Zbog nenošenja zaštitne kacige kažnjeno je 288 vozača, dok je zbog neposedovanja identifikacione nalepnice koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja sankcionisano 227, a zbog nenošenja svetloodbojnog prsluka na kolovozu kažnjen 81 vozač električnog trotineta. Osim toga, sankcionisan je još 31 drugi prekršaj.
Od 16. juna ove godine u saobraćaju na putu mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju identifikacionu nalepnicu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja.
 
"Apelujemo na vozače ovih vozila da prilikom učešća u saobraćaju poštuju zakonske odredbe kako bi doprineli očuvanju svoje bezbednosti. Istovremeno apelujemo i na vozače drugih motornih vozila da obrate posebnu pažnju kako bi se smanjio rizik od nastanka saobraćajne nezgode", kažu u MUP-u.
  • Viktor

    18.07.2024 19:06
    Imam nalepnicu i kacigu, ali me je sramota navuci jos i onaj prsluk. Mada, idem skoro samo biciklistickim stazama. Samo što u gradu ima rupetina i grba čak i na glavnim biciklističkim stazama, to je sve jako opasno. Nekada pomislim da kupim neki žuti sprej pa kada god naletim na tako nešto da označim da nekoga spasem a i ovim što održavaju grad da naznačim šta se treba popraviti.
  • Bojan

    18.07.2024 18:36
    @Boeser Wolf

    Kad god se vi sa sela dohvatite procene saobraćajne (ili bilo kakve) situacije u gradu znamo da će u pitanju biti nešto sumanuto ali i urnebesno.
  • Goga

    18.07.2024 16:06
    Uslovi voznje
    Registracija trotineta je harac. Propisana pravila voznje su neostvariva, jer drzava nije obezbedila uslove za njihovo postovanje. Da su gradovi pokriveni biciklistickim stazama po kojima mozemo da vozimo trotinete i bicikle, bilo bi OK. Ovako, trotinet da vozimo po kojovozu je ravno samoubistvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika