Počelo suđenje učeniku koji je pretukao nastavnika u Bačkoj Palanci: Sledeće ročište 21. avgusta

Suđenje šesnaestogodišnjaku iz Bačke Palanke, osumnjičenom da je napao i teško povredio profesora, počelo je u Višem sudu u Novom Sadu.
Počelo suđenje učeniku koji je pretukao nastavnika u Bačkoj Palanci: Sledeće ročište 21. avgusta
Foto: 021.rs
Mladić je uhapšen zbog sumnje da je 8. maja napao 65-godišnjeg nastavnika Tehničke škole "9. maj" iz Bačke Palanke i naneo mu teške telesne povrede.
 
Kako piše Dnevnik, maloletnik je na glavnom pretresu izneo odbranu, a prema saznanjima ovog lista, on je negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret.
Međutim, mladić nije sporio da je udario profesora jer ga je on vređao i prvi ga udario. 
 
Osim šesnaestogodišnjaka, ispitani su i oštećeni profesor i drugi svedoci.
Kako je za Dnevnik rekao branilac srednjoškolca, advokat Luka Labus, odbrana je tražila ukidanje pritvora, što je veće odbilo.
 
Suđenje se nastavlja 21. avgusta, kada bi trebalo da budu ispitani preostali svedoci.
 
Bivši učenik škole koji se sumnjiči za napad na službeno lice danas, 6. avgusta, će se naći pred sudijom za maloletnike novosadskog Višeg suda. On se tereti da je u maju naneo teške povrede glave 65-godišnjem profesoru u Tehničkoj školi "9. maj" u Bačkoj Palanci.  
Šesnaestogodišnjak je uz krivičnu prijavu 9. maja priveden kod sudije za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu i od tada je u pritvoru.
 
Zbog napada na nastavnika, prosvetari iz Bačke Palanke su u znak podrške kolegi organizovali protest.
  • Milorad

    20.08.2024 00:47
    .
    a roditelji od tog lica ?
    oni su krivci.
    pretukao profesora,u moje vreme pre 50g pišao bi na dupe..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika