Advokat Ninić: Iako nema nikakvog razloga za to, Antića će držati u pritvoru šest meseci

Advokat Ivan Ninić izjavio je da na postupak protiv njegovog branjenika, bivšeg predsednika Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novice Antića, utiču neke institucije koje se nalaze van sudske grane vlasti.
"Nema ni jednog realnog razloga zašto bi Antić i dalje bio u pritvoru. Postupajuća tužiteljka rekla nam je da otpužnica neće biti podignuta u roku od šest meseci i tada će Antiću, po zakonu, biti ukinut pritvor, do tada će ga držati tamo", naveo je Ninić, u intervuu za list Nova.
 
Odbrana tvrdi da tužilaštvo nije sakupilo dovoljno dokaza da bi optužnica protiv Antića mogla da bude podignuta kao i da se on u pritvoru ne nalazi zbog nekog krivičnog dela već zato što je bio politički nepodoban.
"Ovakvi slučajevi, o navodnoj zloupotrebi sredstava VSS, rešavaju se pre svega preko dokumentacije. Policija je oduzela svu dokumentaciju, a ni sam Antić nije više predsednik sinidikata, tako da ni fizički nema pristup toj dokumentaciji, niti pečatu sindikata i ne može nikako da manipuliše dokumentacijom", rekao je Ninić, objašnjavajući zašto nema razloga da Antić bude u pritvoru.
 
Antić i dvojica njegovih saradanika uhapšeni su 27. februara zbog sumnje da su izvršili krivično delo pronevere.
Pritvor je određen Antiću i Jevtiću, dok se treći osumnjičeni brani sa slobode.
 
Posle hapšenja, Antić je smenjen s funkcije predsednika VSS, kao i dotadašnje rukovodstvo.
 
Odmah po njihovom hapšenju, VSS je izabrao novo rukovodstvo, koje se ne oglašava o zloupotrebama i kršenju zakona u Vojsci Srbije, na šta je redovno javnosti ukazivao Antić.
  • Pera

    07.08.2024 13:19
    Sramota
    Sramota je i tražiti određivanje pritvora na osnovu lažnih optužbi, a kamoli isti odrediti... Samo da bi čoveka sklonili sa javne scene, a to što će mu oštetiti ili uništiti zdravlje baš ih briga...
  • mare

    07.08.2024 10:41
    nije taj čovek u pritvoru, već u zarobljeništvu
  • ex chapman

    07.08.2024 09:50
    pronevera
    i onda ce Antic tuziti drzavu za naknadu stete. spor ce dobiti a naknadu cete platiti VI
    jer nekog bas zabole da stedi drzavnu imovinu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika